vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proiect: Parc pe trei hectare, în locul fostei unităţi militare din Slatina

Parcul pe care municipalitatea îl va amenaja pe terenul fostei unităţi militare din Slatina, preluat în 2012 de la MApN, va fi mai mare decât în planurile iniţiale, edilii luând decizia ca zona verde să aibă o desfăşurare pe trei hectare şi nu doar pe unul.

Viceprimarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, că din acest motiv cele aproximativ 15 hectare ale terenului fostei unităţi militare vor fi împărţite în şapte loturi şi nu în opt, aşa cum se întâmplase anul trecut. El a adăugat că parcul va fi amenajat în partea dinspre bulevardul A.I. Cuza, pe partea opusă fiind delimitat de o nouă stradă, care va uni străzile Tunari şi Artileriei. „Terenul fostei unităţi militare va fi împărţit în şapte loturi şi nu în opt pentru că domnul primar a decis ca parcul să fie mult mai mare, pe trei hectare şi nu pe unul. Este vorba despre realipirea a două loturi. Parcul va fi amenajat spre bulevardul A.I. Cuza, unde sunt prevăzute şi mai multe intrări. În spatele parcului va fi amenajată o stradă, care va lega străzile Tunari şi Artileriei”, a afirmat Stăncioiu.

Consilierii locali slătineni vor fi chemaţi, miercuri, pentru a aproba noul plan al municipalităţii. Lucrările de amenajarea a parcului ar putea începe în această toamnă, în funcţie de condiţiile vremii şi de birocraţie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A durat foarte mult realizarea cărţii funciare. Acum aşteptăm aprobarea hotărârii consiliului local pentru unirea celor două părţi, iar săptămâna viitoare vom lansa în licitaţie realizarea studiului de fezabilitate, cu proiectare şi tot ce trebuie. Dacă documentaţia va fi finalizată la timp, iar lucrarea va fi atribuită, în octombrie – noiembrie s-ar putea da drumul la execuţie. În caz contrar, lucrările pot începe anul viitor”, a mai declarat Claudiu Stăncioiu.

Terenul fostei Unităţi Militare din oraş a fost preluat de municipalitate în urma unei hotărâri de guvern din 26 septembrie 2012. În schimbul preluării terenului de la guvern, Consiliul Local va ceda Ministerului Apărării 48 de locuinţe prin programe derulate de ANL sau cu fonduri proprii din bugetul local. Tot prin acest transfer, municipalitatea se obligă să reabiliteze clădirea Cercului Militar, situată pe strada Ionaşcu.

Politica