vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doi părinți își caută dreptatea

Doi părinți din Orșova, Mehedinți, își caută dreptatea după ce copilul lor a ajuns la spital cu fața sfâșiată de un câine. Cei doi sunt nemulțumiți de procurorii Parchetului Orșova, care nu i-au dat proprietarului nicio amendă, ba din contră, au clasat dosarul. Băiatul a ajuns la spital și după 25 de zile de îngrijiri medicale a rămas cu o cicatrice vizibilă la ochi și pe frunte.

Băiatul a fost mușcat de câine în vara anului trecut. Fusese chemat la o zi de naștere și era, împreună cu mai mulți copii, la poarta bunicilor proprietarului câinelui. După ce a plimbat câinele pe stradă, bărbatul ar fi luat lesa și l-a lăsat liber. Copilul a vrut să se joace cu el, moment în care câinele a devenit agresiv, mușcându-l de frunte și de ochi.

Eram la serviciu în perioada aceea și am fost sunat de către soție: hai repede la spital. N-am știut ce s-a întâmplat și am fugit la spital. Până la urmă mi-au spus că a fost vorba de Adelin și că l-a mușcat un câine. S-a dus la o zi onomastică. Nepotul proprietarei acelei case venea cu un câine Boxer metis și i-a dat drumul și a aruncat lesa peste gard. Adelin s-a aplecat să-l ia în brațe și câinele l-a mușcat. L-a făcut praf”, a spus Augustin Oprea, tatăl copilului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Copilul a ajuns la spital, iar medicii i-au pus mai multe copcii. A primit certificat medical pentru 25 de zile de îngrijiri medicale, iar mama sa spune că a rămas cu traume. Inițial, un procuror de la Parchetul Orșova a dispus începerea umăririi penale, însă ulterior, un alt procuror a dispus clasarea cauzei, spre nemulțumirea părinților.

Copilul era în stare de șoc. Striga într-una că nu s-a întâmplat nimic și era plin de sânge. Băiatul este traumatizat în continuare. Era un copil care se juca cu câinii, acum când vede un câine mă strigă ca să trecem împreună pe lângă el. Este strigător la cer să nu se dea nici măcar o amendă”, a afirmat Claudia Oprea, mama copilului.

Familia a angajat un avocat care a atacat decizia Parchetului.

Din punctul nostru de vedere, ordonanța dată de Parchet privind clasarea este vădit netemeinică și nelegală pentru că indiferent de ce fel de câine este, este câine agresiv și trebuie să răspundă stăpânul”, a declarat Ovidiu Trăilescu, avocatul familiei Oprea.

Bunicii proprietarului câinelui susțin însă că animalul a fost provocat de copil și nu l-ar fi mușcat, ci doar l-a zgâriat.

Decizia de clasare dată de procuror se bazează pe o concluzie a unui specialist chinologic, conform căreia câinele nu face parte dintr-o rasă agresivă.

Știrile RTS

Politica