joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ: Învățământul profesional poate rezolva „criza de meseriași”

Victor Gogonea, vicepreședinte ALDE Dolj: „Este nevoie de o nouă strategie privind învățământul profesional doljean”

Deficitul tot mai mare de forță de muncă bine calificată pe piața muncii, dar și rezultatele dezastruoase de la bacalaureat în liceele profesionale presupun o reevaluare de fond a învățământului profesional românesc.

Noi, cei de la ALDE, considerăm că este nevoie urgentă de o metodologie de reglementare pentru ca școlile profesionale să devină cu adevărat soluții pentru ceea ce numim „criza de meseriași” în România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În liceele profesionale trebuie introdus bacalaureatul tehnologic, adică bacalaureatul profesional care să valideze competențele profesionale ale absolventului unei astfel de școli.

Este nevoie de dezvoltarea școlilor profesionale, mai ales în zonele unde economia nu este atât de diversificată, pentru a crea condiții de creștere a gradului de varietate economică ce poate genera dezvoltarea zonelor respective.

Considerăm că și la nivelul județului Dolj ar trebui revăzută strategia în materia învățământului profesional, pornind de la domeniile unde există o lipsă acută de lucrători calificați. O nouă strategie de profil ar trebui să rezulte dintr-o consultare reală a autorităților cu atributii în materie, cu firmele doljene, cu antreprenori, cu tot ceea ce înseamnă mediu industrial și, în general, de business.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Politica