vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

23 de persoane, acuzate de furt de produse petroliere

Două grupări care sunt bănuite de sustragerea şi valorificarea de produse petroliere au fost destructurate de poliţiştii gorjeni, care au făcut 20 de percheziții în acest caz. Potrivit anchetatorilor, membrii celor două grupări ar fi furat produse petroliere de 700.000 lei, în șase luni.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale şi Poliţiei oraşului Târgu Cărbuneşti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti, cu sprijinul structurii de Operaţiuni Speciale Gorj, în continuarea cercetărilor în cadrul unui dosar penal, au organizat 20 de percheziții domiciliare la persoane suspecte că ar fi sustras în mod repetat, produse petroliere.

Acţiunea a vizat destructurarea a două grupări infracţionale, care în perioada septembrie 2014 – martie 2015 au sustras în mod repetat, în diverse grupuri şi participaţii, produse petroliere din conductele şi colectoarele aparţinând unei societăți comerciale de profil, cauzând un prejudiciu estimat la peste 700.000 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu această ocazie au fost identificate şi indisponibilizate mai multe recipiente ce conţineau cca. 14.000 de litri de produse petroliere, dispozitive artizanale folosite la sustragerea acestor produse, 5 autoturisme folosite la comiterea faptelor, suma de 20.000 lei și 1.700 de euro”, arată IPJ Gorj.

29 de persoane au fost audiate în acest caz, iar 23 dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore fiind acuzate săvârşirea infracţiunilor de  furt calificat în formă continuată şi complicitate la furt în formă continuată.

Cele 23 de persoane au fost prezentate instanței de judecată cu propuneri legale, pentru 9 persoane fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile, pentru 8 persoane măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, iar pentru 6 persoane măsura controlului judiciar pentru 30 de zile, mai anunță polițiștii gorjeni.

Ofițerii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au finalizat cercetările în această cauză, iar dosarul penal va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti cu propuneri de trimitere în judecată.

Politica