sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fotbal, Dolj/ Dina și Cârstea, titulari cu Polonia

Cei doi foști jucători de la ACS Podari fac parte din lotul fotbaliștilor fără contract, alături de fostul lor coleg, Marius Avram, antrenorul Victor Naicu și un alt jucător craiovean, Lucian Avram.

Rămași fără echipă odată cu retragerea celor de la ACS Podari din C3, jucătorii Marius Avram, Eduard Dina și Adrian Cârstea, dar și Lucian Avram, fotbalist din generația jucătorilor născuți în 1994 de la FC Universitatea, au avut în aceste zile activitate continuă la Naționala jucătorilor fără contract. Această selecționată este condusă de Răzvan Rotaru (principal), Victor Naicu și Florin Andreescu (secunzi), iar team manager este Ciprian Mozacu, nimeni altul decât vicepreședintele AFAN (Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori).

„E un concept în dezvoltare. Fotbaliștii de la noi încă nu-și dau seama de șansa pe care o au venind aici. Tocmai din acest motiv, alegem să fim perseverenți și să continuăm proiectul început. Noi credem că pentru fotbaliști este o oportunitate mare, mai ales că nu-i costă nimic. Pot fi văzuți la meciuri, se pot antrena în condiții bune. Sperăm ca, la acțiunile viitoare, să vină din ce în ce mai mulți”, a spus Mozacu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În primul meci din cadrul turneului din Bulgaria, 2-4 (0-3) tricolorii cu Dina și Cârstea- titulari, au pierdut cu 2-4 (0-3) cu reprezentativa similară a Poloniei. Pentru echipa română au marcat Moise (penalty) și C. Mihai. În celălalt meci al turneului, Grecia a învins țara gazdă, Bulgaria, cu 3-1. Polonia și Grecia și-au disputat marți seară finala competiției, în timp ce România și Bulgaria urmau să se duleze pentru locul 3. Reamintim că turneul din țara vecină este organizat de Sindicatul fotbaliștilor din Bulgaria, alături de AFAN și sindicatele din Polonia și Grecia.

Formula României în meciul cu Polonia a fost următoarea: Paul Botaș – Alexandru Apostol, Lucian Avram, Eduard Dina, Alexandru Crăciun – Claudiu Aioanei, Ionuț Florea – Daniel Lasconi, Adrian Cârstea, Cosmin Mihai – Andrei Truță. Pe parcursul meciului, au intrat pe teren: Teodor Rudnițchi, Bogdan Badea, Silviu Moise, Dragoș Roman, Radu Dragne, Ionuț Sima și Marius Avram. Până la plecarea în Bulgaria, Naționala jucătorilor fără contract a învins sâmbăta trecută cu 3-1 echipa juniorilor republicani ai lui FC Clinceni. Pentru „tricolori” au înscris Adrian Cârstea (2) și Cosmin Mihai.

Au jucat din primul minut: Botaș – Dragne, Dina, Avram, Crăciun – Florea, Aioanei, Moise, Cârstea – Mihai – Lasconi. Pe parcursul meciului, au intrat și ceilalți jucători din lot, în afara lui Petre Goge, care a părăsit cantonamentul pentru a semna un contract cu gruparea din Liga a 2-a Luceafărul Oradea. AFAN (Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori), cu sprijinul FIF Pro, organizează această acțiune de 3 ani, atât în pauza de iarnă, cât și în cea de vară. Fotbaliștii fără contract au șansa de a se pune la punct din punct de vedere fizic, dar și să-și măsoare forțele în turnee cu miză la care pot fi urmăriți de diferiți impresari și manageri.

Politica