sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Doar două medii de 10 la examenul de Bacalaureat

Doar doi absolvenți de clasa a XII-a din județul Dolj, care au susținut Bacalaureatul în sesiunea iunie-iulie 2017, au reușit să obțină media 10, procentul de promovabilitate a examenului la nivel județean fiind de aproape 70%.

Potrivit datelor oferite de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj,

din cei 4350 elevi înscriși în sesiunea iunie-iulie 2017 a examenului de bacalaureat, 4036 elevi au fost prezenți la probe. 314 elevi au absentat, iar 9 elevi au fost eliminați după ce au fost prinși în timp ce încercau să copieze.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dintre elevii prezenți la examen doar doi au obținut punctaj maxim. Este vorba despe Mandache Mădălina, absolventă a Colegiului Național ”Frații Buzești” Craiova și de Ungureanu Adela, absolventă a Colegiul Național ”Elena Cuza” Craiova.

Procentul de promovabilitate a Bacalaureatului la nivelul județului Dolj este de 68,93%.

Cele mai bune rezultate au fost înregistrate de absolvenții claselor a XII -a de la Colegiile Naționale „Frații Buzești” și „Carol I”, din Craiova, aici procentul de promovabilitate fiind de 100%

La trei licee din județ însă nu a existat niciun promovat. Este vorba de Liceul Tehnologic ”Ctin Ianculescu” Cârcea, Liceul Tehnologic ”Ing. Ionete Aurelian” Malu Mare și Liceul Tehnologic Special ”Beethoven” Craiova.

Candidații nemulțumiți de rezultatele obținute au putut depune contestații, miercuri, până la ora 20. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 6-9 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe 10 iulie.

Politica