joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Concurenţă mare la clasa înfiinţată de Alro la Colegiul Metalurgic Slatina

Numărul locurilor la clasa de învăţământ profesional dual, înfiinţată la Colegiul Metalurgic Slatina cu sprijinul Alro, a fost suplimentată cu opt locuri, însă chiar şi aşa şase dintre candidaţii pe aceste locuri vor fi nevoiţi să-şi continue formarea la alte clase.

Inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Felicia Man, a declarat că cei 34 de candidaţi au trecut printr-o selecţie constând într-un interviu şi în completarea unui chestionar. Reprezentanţii Alro s-au implicat în selecţia elevilor care vor activa, din toamnă,în această clasă. „Pentru clasa de învăţământ profesional dual am avut 34 de candidaţi, pe 28 de locuri, după ce Alro a cerut suplimentarea cu opt locuri. Selecţia candidaţilor s-a făcut pe bază de interviu şi a unui chestionar la care a trebuit să răspundă elevii. Atât grila de interviu, cât şi chestionarul au fost elaborate de reprezentanţii Colegiului Tehnic Metalurgic şi de cei ai Alro, care au participat direct la interviu. Aceştia au participat la toate etapele de selecţie – elaborarea interviului şi chestionarului, dar şi aplicarea lor”, a declarat Felicia Man.

Rezultatele finale vor fi afişate joi, iar cei şase elevi care nu vor reuşi să se regăsească printre cei declaraţi admişi vor fi nevoiţi să-şi continue formarea profesională în alte clase al Colegiului Tehnic Metalurgic Slatina. „Astăzi, după ora 12.00, s-a încheiat procesul de selecţie, numai că rezultatele vor fi afişate mâine dimineaţă. Cei şase candidaţi care nu vor avea loc vor fi îndrumaţi, pe baza instrucţiunilor pe care le-au făcut către alte specialităţi din învăţământul profesional, tot de la Metalurgic”, a mai precizat Felicia Man.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Clasa de învăţământ dual cu specializarea Mecanic utilaje şi instalaţii în industrie va funcţiona în anul şcolar 2017-2018, la Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina, la solicitarea şi cu sprijinul SC Alro SA, care le va plăti elevilor o bursă lunară de 200 lei. „Eu cred că noi am făcut un pas corect şi important să încercăm să ne asigurăm din timp forţa de muncă, măcar pentru înlocuirea personalului care iese la pensie. Alro are o vârstă medie de 46-47 de ani. Dacă mai luăm în calcul şi aplicarea noii legislaţii, dacă se va concretiza, cu reducerea vârstei de pensionare cu doi ani, pentru slătineni, asta înseamnă că riscul de pierderi naturale a personalului va fi şi mai mare. Atunci trebuie să ne asigurăm înlocuitori”, declara la lansarea parteneriatului cu ISJ Olt, directorul de Resurse Umane al Alro Slatina, Nicu Durău.

Politica