vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a fost achitat în dosarul acuzat de ucidere din culpă

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a fost achitat, miercuri după-amiază, de Judecătoria Slatina, în procesul în care era acuzat de ucidere de culpă, după ce, în anul 2013, un căruţaş a murit în urma impactului cu autoturismul condus de acesta.

Decizia magistraţilor slătineni poate fi atacată cu apel, la Curtea de Apel Craiova.

Avocatul lui Marius Oprescu, Radu Ţuluca, a declarat că decizia instanţei este una firească, arătând că orice atelaj nesemnalizat, pe timp de noapte, este o capcană mortală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Ne-a apărat punctul de vedere timp de mai mult de trei ani. Din păcate, clientul meu, ca orice persoană responsabilă, a suferit psihic foarte mult, în această perioadă, încercând să arate că a fost nevinovat, în acel moment. Cine nu are permis de conducere poate nu înţelege. Orice conducător auto trebuie să înţeleagă că un atelaj nesemnalizat, pe timp de noapte, este o capcană şi prezintă riscuri majore”, a spus Ţuluca.

Aparţinătorii victimei au renunţat la pretenţiile civile, după ce Marius Oprescu i-a ajutat financiar în repetate rânduri

„A fost un moment nefericit, nenorocit, pe care chiar aparţinătorii victimei l-au înţeles, la final. Au renunţat la pretenţiile civile. Clientul meu, însă, din spirit umanitar, fiind foarte săraci, i-a ajutat şi îi ajută în continuare. Le-a oferit şi ajutor material, şi la pomeniri, şi ajutor cu materiale de construcţii că şi-au construit o căsuţă”, a mai spus Radu Ţuluca.

Accidentul rutier s-a petrecut în octombrie 2013, la intrarea în oraşul Piatra-Olt, soldându-se cu rănirea căruţaşului. Ulterior, la mai bine de o săptămână, acesta a decedat în spital, el fiind suferind şi de alte boli cronice.

Politica