sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/ Subsolul unei bănci din Balş, inundat din cauza ploilor

Subsolul băncii CEC din Balş a fost inundat, luni dimineaţa, de apa scursă în urma precipitaţiilor abundente, pompierii intervenind pentru evacuare.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu, a declarat că nivelul apei ajunge şi până la 50 de centimetri.

„Garda Balş intervine pentru evacuarea apei din subsolul unei societăți comerciale, o bancă, din Balş, situată pe strada Nicolae Bălcescu. Este vorba de un subsol de aproximativ 400 de metri pătraţi, iar apa are undeva la 40-50 de centimetri adâncime”, a declarat plutonierul major Băsăşteanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Meteorologii au emis avertizări hidrologice Cod Galben și Cod Portocaliu, pentru județul Olt, valabile până marți.

Cod Galben de inundații a fost instituit, de duminică seara,  de la ora 20.00 și până marți, la ora 18.00, pe râurile din bazinele hidrografice ale râurilor Olt (judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Olt, Gorj şi Dolj), Călmăţui, Vedea (judeţele:Argeş, Olt şi Teleorman).

De asemenea, în intervalul marți, ora 2.00 – marți, ora 10.00, pe afluenţii  Oltului din judeţele Vâlcea, Argeş, Olt, Gorj şi Dolj, Călmăţui, Vedea (bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior) – judeţele Argeş, Olt şi Teleorman, a fost instituit Cod Portocaliu.

Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Politica