Conecteaza-te cu noi

Dolj

24 de incendii în 24 de ore

Publicat

pe

Nu mai puțin de 24 de incendii au avut de stins pompierii doljeni în ultimele 24 de ore. Dintre cele 24 de incendii, 10 au fost de vegetație uscată, pe raza județului Dolj, “unde au intervenit echipajele de pompieri, din cadrul subunităţilor: Detaşamentul 2 Pompieri Craiova, Secţia Pompieri Băileşti, Secţia Pompieri Segarcea, Secţia Pompieri Craiova, Detaşamentul Pompieri Calafat, Garda Intervenţie Pompieri Bechet şi Detaşamentul 1 Pompieri Craiova pe raza localităţilor Craiova – zonele Aeroport, bdul Dacia, str. Gârleşti; Moţăţei – sat Dobridor; Băileşti; Dăbuleni; Calafat – zona Platforma Industrială; Işalniţa; Calopăr – sat Panaghia şi Afumaţi. În urma incendiilor au ars aproximativ 3 ha vegetație uscată și resturi menajere”, după cum informează ISU Dolj.

Cel mai probabil incendiile au izbucnit din cauza unui foc deschis în spații deschise și a unei scânteie electrică (cablu electric deteriorat), arată pompierii doljeni.

Pe de altă parte, ieri dimineață, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din comuna Ghindeni. “La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta la o canapea şi la materiale textile. În urma incendiului a ars o canapea şi aprox. 50 kg materiale textile. Cel mai probabil incendiu a izbucnit din cauza unui efect termic (fumatul în locuri nepermise)”, potrivit ISU Dolj.

Pompierii Detaşamentului 1 Pompieri Craiova şi cei de la Secţia Băileşti au intervenit pentru stingerea incendiilor izbucnite la culturi de grâu, rapiţă şi vegetaţie uscată aparţinând unor societăţi comerciale pe raza localităţilor Orodel – sat Cornu şi Bistreţ. În urma incendiului au ars 13 ha de cultură grâu şi rapiţă şi 17 ha vegetaţie uscată. Potrivit ISU Dolj, cel mai probabil incendiile au izbucnit din cauza unei flacărări (foc deschis în spaţii deschise).

De asemenea, “Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, proprietatea cetăţeanului Mihai T., în com. Poiana Mare. La sosirea echipajului de pompieri incendiul se manifesta la componentele combustibile de la compartimentul motor şi la habitaclul autoturismului. În urma acestuia au ars componentele plastice din compartimentul motor şi habitaclul autoturismului în proporţie de 80%. La intervenţie a participat şi SVSU Poiana Mare. Ce mai probabil incendiu a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric”, mai transmite ISU Dolj.

Şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Gângiova, Vârtop, Calopăr, Maglavit, Sadova, Valea Stanciului, Pleniţa şi Cârcea au intervenit pentru stingerea a 8 invendii de vegetaţie uscată pe raza localităţilor Gângiova, Vârtop, Calopăr, Maglavit, Sadova – sat Raeţi, Valea Stanciului, Pleniţa – sat Castrele Traiane şi Cârcea, iar pentru stingerea a 2 incendii de vegetaţie uscată a intervenit şi R.A.D.P.F.L. Craiova, pe raza municipiului Craiova – cartier Lăpuş şi Brazda lui Novac.