joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Contractul pentru reabilitarea Casei Fântâneanu, semnat în maximum două săptămâni

Contractul de finanţare pentru reabilitarea Casei Fântâneanu din Slatina, cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, va fi semnat în următoarea perioadă.

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională, Marilena Bogheanu, a declarat, miercuri, la Slatina, că, în maximum două săptămâni, contractul de finanţare va fi semnat. Tot prin POR, va fi reabilitată şi Biblioteca „Virgil Carianopol” din Caracal, Mănăstirea Brâncoveni şi Biserica „Sfânta Treime” din Slatina. „Sunt şi alte proiecte depuse din judeţul Olt, pe Programul Operaţional Regional. Se semnează foarte multe contracte şi, practic, în fiecare zi a acestei săptămâni, am semnat contracte de finanţare. Urmează un alt proiect foarte important, depus de către Consiliul Judeţean Olt, este vorba de Casa Fântâneanu. De asemenea, Caracalul a depus un proiect pentru reabilitarea Bibliotecii «Virgil Carianopol», dar şi două lăcaşuri de cult – Mănăstirea Brâncoveni şi Biserica «Sfânta Treime» din Slatina”, a declarat ea.

Valoarea proiectului privind reabilitarea Casei Fântâneanu se ridică la aproximativ două milioane euro şi este accesat de Consiliul Judeţean Olt şi Episcopia Slatinei şi Romanaţilor. Contribuţia proprie în proiect a CJ Olt este în valoare de 214.602 lei, reprezentând o parte din cofinanţarea proiectului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Casa Fântâneanu a fost construită în prima jumătate a secolului XIX şi a aparţinut familiei cu acelaşi nume din Slatina, ai cărei membri au deţinut importante funcţii în viaţa publică a oraşului. Stăpânind numeroase proprietăţi, între care în judeţul Olt moşiile Perieţi, Stoicăneşti şi Făgeţelu, boierii Fântâneni se înscriu la loc de cinste între boierii filantropi ai Oltului. Casa Fântâneanu, devenită Azilul „Elena Fântâneanu”, arată viaţa şi gustul pentru frumos al acestei familii.

De-a lungul anilor, imobilul-monument istoric a servit drept sedii pentru Prefectura Judeţului Olt sau Direcţia Agricolă.

Politica