sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Chiriile pentru locuinţele ANL din Slatina, micşorate după trei luni în care au fost duble

Chiriile pentru locuinţele ANL din Slatina au fost micşorate, potrivit unui proiect votat de consilierii municipali, după ce cuantumul acestora ajunsese chiar să fie dublat, în perioada februarie – mai 2017.

Chiriilor pentru locuinţele ANL au fost majorate, în aprilie 2016, după adoptarea unei hotărâri de guvern pentru modificare a Legii 152/1998. Modificarea a bulversat deopotrivă administraţiile locale şi beneficiarii, primarii acuzând că totul s-a făcut fără vreo dezbatere şi netransparent.

Directorul Serviciului Administrare Patrimoniu Slatina, Narcisa Ionescu, a declarat că, în perioada februarie-martie 2017, cuantumul chiriilor ajunsese până la 420 de lei pe lună, pentru un apartament. Acum, după votarea recalculării chiriei, beneficiarii locuinţelor ANL vor plăti, lunar, între 250 şi 270 de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit noilor reglementări în domeniul legislativ, Agenţia Naţională pentru Locuinţe a decis această recalculare, în sensul micşorării chiriilor şi al revenirii la cuantumul iniţial, de dinainte de majorare. Chiriile vor reveni undeva în jurul sumei de 250 – 270 lei pe lună, aşa cum erau înainte de majorarea care a dus cuantumul unei chirii lunare chiar şi la 420 de lei pentru un apartament din blocurile ANL. Chiriile au fost micşorate începând cu data de 1 mai 2017, deci chirii majorate au fost plătite, teoretic, doar pentru perioada februarie – mai 2017”, a afirmat Narcisa Ionescu.

Reprezentantul municipalităţii a adăugat că mai mulţi chiriaşi ANL din Slatina şi-au exprimat dorinţa de a-şi achiziţiona locuinţele, patru dintre contractele de vânzare-cumpărare fiind deja parafate. „În municipiul Slatina sunt 244 de unităţi locative ANL, din care patru au fost vândute, până la această dată. Avem solicitări de vânzare, în continuare, şi le vom onora pe toate. Este în interesul chiriaşilor să devină proprietari. Dacă dumnealor doresc asta, noi nu putem decât să le venim în sprijin”, a conchis Narcisa Ionescu.

În municipiul Slatina există 244 de unităţi locative ANL, iar potrivit autorităţilor, ar urma să mai fie construite alte 20. Şi în restul judeţului ar urma să fie construite locuinţe ANL: 54 în Caracal, 40 în Corabia şi 40 în Balş.

Politica