vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Futsal (F)/Vlãdulescu, gol la naționalã

Componenta echipei Real Craiova a marcat în victoria cu reprezentativa Kazahstanului.

Duminica trecutã a fost o zi care cu siguranțã va avea o însemnãtate aparte în în istoria futsalului feminin din România. 25 iunie 2017 este data primei victorii internaționale pentru o reprezentativã femininã tricolorã, elevele lui Endre Kacso învingând clar 7-1 (2-0), selecționata Kazahstanului.

Au marcat pentru echipa românã Melinda Nagy (patru goluri), Mãdãlina Boroș, Oana Negrea și Ana Vlãdulescu, aceasta din urmã componenta echipei Real Craiova. Prezentã la turneul de dezvoltare organizat de UEFA la Campobasso, în Italia, naționala U17 a României s-a descurcat minunat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deși a pierdut primele douã partide, cu Rusia și Italia, trupa pregãtitã de Endre Kacso a lãsat o impresie excelentã, succesul în fața Kazahstanului venind ca o confirmare a prestațiilor foarte bune din aceste jocuri. În primele partide tricolorele au obținut rezultatele: 22 iunie – România – Rusia 5-6(Mãdãlina Boroș (trei goluri), Oana Negrea și Melinda Nagy, iar fetele noastre au ratat în ultima secundã o loviturã de la 10 metri și, totodatã, șansa unui egal meritat; 23 iunie – Italia – România 5-3(Melinda Nagy, Raluca Borodi și Mãdãlina Boroș). În acest joc cu Italia în repriza secundã, România a ratat douã lovituri de la 10 metri. ”Trebuia sã vinã și prima victorie, mai ales dupã prestațiile foarte bune din meciurile cu Rusia și Italia. Sunt mândru de aceste fete, care au muncit foarte mult în lunile premergãtoare acestui turneu, primul din viața lor și al futsalului feminin din România”, a declarat Endre Kacso, antrenorul echipei naționale. Pe lângã Ana Maria Vlãdulescu, Real Craiova a mai avut-o în lot și pe portãrița Roxana Rotaru, iar componența României pentru turneul din Italia a fost: Szidonia Salamon (Olimpia Cluj), Roxana Rotaru (Real Craiova) – portari; Raluca Borodi, Oana Negrea, Daniela Mateș, Melinda Nagy (toate de la Olimpia Cluj), Andreea Dițã Otilia Durlã (Universitatea Alexandria), Cosmina Roșu (Armonia Dolhești), Ana Vlãdulescu (Real Craiova), Mãdãlina Marinescu (Vasas Odorheiu Secuiesc), Mãdãlina Boroș (ASA Târgu Mureș).” Mã bucur pentru faptul cã Ana Maria Vlãdulescu a marcat pentru echipa naționalã de futsal. Este o jucãtoare cu calitãți forte bune și pe care ne vom baza mult în noua ediția de campionat. Pentru clubul nostru este important ca aceste tinere jucãtoare sã fie la loturile naționale”, a spus antrenorul echipei Real Craiova, Sorin Pãtrașcu. Înființatã în aceastã primãvarã, reprezentativa U17 a României va participa la toamnã în calificãrile pentru urmãtoarea ediție a Jocurilor Olimpice pentru tineret, competiție care va fi gãzduitã anul viitor de Argentina.

Politica