vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vanessa Balaci a cucerit două titluri naționale la finala J2

Atleții juniori din Bănie au participat în weekendul trecut la finala Campionatului Național de Juniori 2, care a avut loc la Pitești. Competiția s-a dovedit una extraordinară pentru sportiva Vanessa Balaci, aflată în dublă legitimare cu LPS Petrache Trișcu și CSU Craiova, ea reușind să câștige două titluri naționale în cadrul probelor 100 de metri (12.21 sec.) și 200 de metri (25.00 sec). Vanessa este pregătită de antrenorul Nicușor Bugiulescu și reprezintă o soluție de viitor pentru atletismul craiovean. “Vanessa vine după o serie de competiții în care a avut progresie. S-a văzut că este o fată motivată. Obiectivul nostru era să facă un timp mai bun la 200 de metri pentru că ne pregătim pentru FOTE, nu ne gândeam pentru cursa de 100 de metri să ia aurul, dar s-a întâmplat și asta. Își făcuse deja baremul la școlare pentru Balcaniadă și Mondiale, este o fată muncitoare, ambițioasă, ca dovadă și rezultatele obținute în ultima perioadă spun acest lucru. La Pitești a fost o căldură teribilă de 40 de grade la sol, toți copiii se plângeau că era pista încinsă. Vanessa și-a dorit să câștige, a fost la șase sutimi distanță de baremul pentru mondiale la 100 de metri. La cursa de 200 de metri, care a avut loc a doua zi, a fost mai greu pentru că a fost și obosită, a bătut vântul pe stadion. Mă așteptam să facă o cursă bună. Acum ne vom pregăti pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European din luna iulie la care Vanessa va merge sigur.”, a declarat Nicușor Bugiulescu. La naționalele de J2 de la Pitești, LPS Petrache Trișcu a mai obținut o medalie prin Florentin Odină, care s-a clasat pe locul trei la 10 km marș. CSM Craiova a luat tot un bronz prin Elena Costea care a urcat pe podium la 5 km marș. Aproape de podium au mai fost Gabriel Sandru (locul 4 – 800 m, CSM-LPS Craiova), Răzvan Anghel (locul 5 – 400 m, LPS Craiova), Loredana Cruceru (locul 5 – aruncarea ciocanului, LPS Craiova) și ștafeta de băieți formată din Alex Necșulea, Claudiu Zoican, Gabriel Sandru și Răzvan Anghel (locul 4 – LPS Craiova).

De trei ori pe podium la marș

Concomitent cu naționalele de J2, la Pitești s-a desfășurat și Campionatul Național de Marș pe șosea pentru seniori, tineret și juniori 1, la care mărșăluitoarele de la CSM Craiova au obținut trei medalii în cadrul cursei de 20 de km. Un titlu național i-a revenit Ionele Olteanu la individual, care a câștigat întrecerea junioarelor 1, în timp ce celelalte două distincții au fost cucerite cu echipa. În componența Ionela Olteanu, Liliana Manolache, Alina Bățilă și Laura Brotac, echipa CSM Craiova a ocupat locul doi la tineret și locul trei la senioare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Medalii de aur și la naționalele de copii

Săptămâna trecută în lupta pentru medaliile naționale s-au aflat cei mai tineri atleți craioveni. Campionatul Național de Copii 1, 2 și 3 a adus pentru LPS Petrache Trișcu Craiova alte două titluri naționale prin cele două ștafete de 5×80 de metri la categoria copii 2, care reușiseră această performanță și în iarnă, la naționalele de sală. Pe locurile întâi s-au clasat Laura Tudor, Cătălina Grecu, Maria Biltac și Amalia Neagu la fete, și Răzvan Mitrache, Ștefan Petre, Erik Tudor și Mihai Neagoie la băieți.

Politica