joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei copii din Oltenia, înecați

Trei copii din Oltenia, cu vârsta de 15 ani, care susținuseră, miercuri, examenul de matematică de la Evaluarea Națională, au murit înecați.

Doi dintre aceștia, din județul Dolj, au mers să sărbătorească susținerea examenului, la scăldat într-o baltă din spatele gării din Segarcea. Pompierii au intervenit și i-au recuperat din apă, însă fără suflare.

A intervenit Secția Segarcea cu o autospecială, EPA, SMURD, Detașamenul 1 Craiova și scafandrii. La fața locului s-a aflat și elicopterul SMURD”, a declarat Tania Vîlceanu, purtător de cuvânt al ISU Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

S-a încercat resuscitarea lor, însă fără rezultat, medicii declarând decesul.

Și un adolescent, de 15 ani, din județul Mehedinți și-a pierdut viața, miercuri, înecat.

După ce a ieșit de la examenul de Evaluare Națională, băiatul de 15 ani, fiul unui consilier local din Șimian, le-a spus părinților că merge la o înghețată.

Prietenii lui au povestit că au băut un suc, apoi au plecat la râu să se răcorească. Deși nu știa să înoate, băiatul a intrat într-o gropă, unde se făcuseră excavații și le-a spus prietenilor că vrea să învețe să înoate. A sărit în apă și a încercat să traverseze groapa, dar nu a mai ieșit la suprafață. Unul dintre prietenii săi a încercat să-l salveze, dar nu a reușit, așa că adolescenții au sunat la 112.

La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de căutare-salvare și o barcă cu motor. Pompierii au acționat cu accesoriile din dotare, persoana a fost recuperată în aproximativ 10 minute de căutări, în stare de inconștineță și predată echipajului Serviciului de Ambulanță”, a declarat Raluca Țîrcă, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți.

Medicii de la Ambulanță au încercat să îl resusciteze timp de oră, dar nu au mai putut să-l salveze. 

Politica