Seceta pune probleme fermierilor mehedințeni

Fermierii mehedințeni se confruntă deja cu probleme din cauza secetei. În condițiile în care meteorologii anunță, pentru zilele următoare, temperaturi de peste 32-33 grade Celsius, agricultorii se tem că vor pierde investițiile făcute în culturile de porumb și floarea- soarelui.

Cred că nu a mai plouat de vreo două săptămâni. Ne așteptam acum să dea o ploaie, dar am așteptat și am așteptat în zadar. Ne-am gândit să dăm totuși o sapă la acești porumbi, vedem ce va fi. Porumbul are mare nevoie de apă. Pământul e foarte tare. Dacă nu dă ploi și vine, cum anunță ăștia, căldura, e pericol social”, spun agricultorii mehedințeni.

Marii fermieri, care au investit sume mari în culturile agricole, se tem că vor ieși în pierdere în acest an.

La noi e secetă, porumbul, floarea suferă, grâul a intrat în coacere. Suntem la recoltatul orzului. În toamnă dacă nu am avut precipitațiile care ne trebuiau vedem că producția e mai mică. Calitatea este bună, dar prețul, ca de obicei, este iarăși o problemă. Investind foarte mult în utilaje, în inputuri, în sămânță de calitate, îngrășăminte, dacă nu avem o producție de aproape șase tone suntem pe pierdere. 20 de miliarde am investit în porumb, floarea-soarelui și soia”, spune Cornel Stroescu, fermier.

Meteorologii au anunțat că în zilele următoare temperaturile vor urca până la 34 de grade la umbră, iar spre finalul săptămânii vremea va fi chiar caniculară în zonele de câmpie.

Populare

Recomandări

Gala fotbalului doljean, la Craiova

Tinerii fotbaliști doljeni, dar și antrenorii lor, reprezentanți ai...

Vâlcea. Turiști blocați la Cozia. Un copil de 1 an și jumătate între aceștia

Un grup de 4 persoane, printre care un copil...

45 de ani de închisoare, după ce a încercat să recreeze crimele odiosului Jeffrey Dahmer

Criminalii în serie și atrocitățile lor produc nu doar...

Craiova. Trei frați, acuzați de proxenetism cu minore

Trei frați cunoscuți în lumea interlopă din Craiova au...