vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dați în vileag de câinele antitabac SID

Aproximativ 2.000 de pachete cu țigări fără timbru fiscal au fost confiscate, duminică seara, de către polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I. Țigările, care erau ascunse în podeaua dublă și sub scaunele din față ale unui autoturism și urmau să fie vândute în mod ilegal, în România, de către un bărbat din județul Mehedinți, au fost depistate cu ajutorul câinelui antitabac SID.

În data de 18.06.2017, ora 20.35, în Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I, județul Mehedinți, s-a prezentat la controlul de frontieră, pentru a intra în România, cu un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în România, cetățeanul român P. Victor, în vârstă de 47 de ani, domiciliat pe raza județului Mehedinți.

La controlul de frontieră, persoana în cauză a declarat că nu deține produse accizabile, însă, acționând în baza unei informații privind implicarea acesteia în traficul ilicit cu țigări, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra autoturismului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali, cu sprijinul câinelui antitabac SID din cadrul Biroului Vamal, au descoperit, ascunse și nedeclarate, în podeaua dublă a autoturismului, într-un loc special amenajat sub scaunul șoferului și sub scaunul din dreapta, 1.960 de pachete cu țigări mărcile Ashima și Marble, fără marcaje fiscale.

Din cercetările efectuate de polițiștii de frontieră, s-a stabilit că țigările au fost cumpărate din Serbia și urmau să fie introduse ilegal în România cu scopul de a fi comercializate pe piața neagră”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

Polițiștii de frontieră mehedințeni au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar cantitatea de 1.960 de pachete cu țigări, în valoare de 23.520 lei, a fost confiscată.

Politica