Condescu: „Avem două variante pentru Pandurii”

Marin Condescu susține în continuare că Pandurii va scăpa de faliment și anunță că Eugen Neagoe va fi noul antrenor al echipei

Deși clubul se află pe marginea prăpastiei și desființarea pare iminentă, conducătorul din umbră al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu încă mai crede că echipa gorjeană poate câștiga la TAS dreptul de a rămâne în Liga I și astfel de a evita falimentul. Fostul președinte Marin Condescu este de părere că CS Pandurii va primi înapoi cele trei puncte de penalizare, după ce echipa s-a retras de pe teren la meciul de la Târgu Mureș, dar va contesta și celelalte 3 puncte de penalizare primite pentru neîndeplinirea fair-play-lui financiar (neachitarea datoriilor către o parte din foștii jucători). Chiar și în cazul în care va pierde procesul la TAS, Marin Condescu susține în continuare că CS Pandurii Lignitul nu se va desființa.

„În urma discuției avute cu domnul președinte al Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, am prezentat cele două variante care există pentru Pandurii. În primul rând, am primit aprobarea să contestăm la TAS pierdea punctelor și să suportăm noi toate cheltuielile, inclusiv ale FRF, urmând să recuperăm ulterior banii de la Federație, dacă vom câștiga. Dacă vom rămâne în prima ligă, vom juca tot la Severin, până la inaugurarea stadionului din Târgu Jiu. Cealaltă variantă e continuarea în liga secundă, cu obiectiv promovarea. Vom juca la Motru, până va fi gata stadionul. Consiliul Județean Gorj își menține contribuția pentru finanțarea clubului. CS Panduriil nu va intra în faliment. Pe 21 iunie, când se va judeca cazul, vom demonstra că putem onora angajamentul luat și că avem resursele financiare. Pentru întreg sezonul 2017-2018, banii pe care trebuie să-i plătim către masa credală nu se ridică decât la 210.000 de euro”, a declarat Condescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova


Conducătorul din umbră al Pandurilor a mai afirmat că a ajuns deja la un acord cu antrenorul Eugen Neagoe, pentru preluarea băncii tehnice a echipei gorjene: „Avem 2
variante de antrenori. Amândoi și-au manifestat dorința de a veni la Pandurii și de a ajuta echipa să promoveze. Nu am deocamdată decât aprobarea lui Eugen Neagoe, pentru a face publică această informație. Mă refer la dezvăluirea numelui antrenorului. La Motru vom avea cel puțin 1.000 de spectatori la fiecare meci, iar o dată terminarea stadionului din Târgu Jiu vom avea peste 7.000 de abonați”.

84 de angajați, trimiși în șomaj

În schimb, administratorul special al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Marin Golea, a recunoscut că 84 de angajați ai clubului vor fi trimiși în șomaj și că nu se știe dacă echipa va mai primi finanțare. „În perioada următoare, ca administrator special, trebuie să diminuez cheltuielile. La ultima ședință AGA, nu s-a concretizat o hotărâre din care să reiasă continuarea activității în liga a doua. Asociații nu au spus concret dacă vor mai continua să finanțeze echipa sau nu. Trebuie să mai restrângem activitatea. Suntem presați de ANAF. Ne-au făcut o cerere de plată de 13 miliarde de lei. Eu nu trebuie să îndatorez clubul și mai mult. O parte dintre salariați sunt înțelegători. Și-au mai luat și concediu câțiva dintre ei, iar de marți, le vom înmâna preavizele, urmând ca apoi să facem informările către ITM, pentru ca angajații să beneficieze de șomaj. În principal, este vorba despre 84 de salariați ai clubului, antrenorii de la Centrul de Copii și Juniori, sportivii de la Pandurii II, sportivii de la echipa mare. Lucrurile sunt complicate. E vorba, până la urmă, de distrugerea activității sportive în totalitate, dacă se intră în faliment. Administratorul judiciar lucrează la un punct de vedere despre situația de facto în care se află clubul. Această informare va ajunge la judecătorul sindic, cel mai probabil după ședința asociaților”, a declarat Golea.

Se pare că oficialitățile locale din Târgu Jiu iau în calcul și înființarea unui nou club, care să pornească chiar din Liga a III-a. În cazul în care va reuși să promoveze, una din variante ar fi schimbarea denumirii echipei Internațional Bălești, care a câștigat, cu 2-1, manșa-tur a barajului, în care a întâlnit campioana Ligii a IV-a Dolj, Tractorul Cetate. Astfel, în loc de CS Pandurii Lignitul, la Târgu Jiu ar putea activa CS Pandurii Internațional.

Populare

Recomandări

3 stațiuni de pe litoral în care merită să îți petreci următorul concediu

Ai în plan un concediu pe malul mării, însă...

Video/Accident cu victime în Severin

Accident în Drobeta Turnu Severin. Doi oameni au ajuns...