joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ion Cupă: Grindeanu lasă loc la multe interpretări și la jocuri politicianiste obscure

Premierul Sorin Grindeanu lasă loc la jocuri politicianiste obscure, alegând să rămână în fruntea unui Guvern gol, fără miniștri, spun reprezentanții partidelor care au majoritate în Parlament.

Membrii Comitetului Executiv al PSD au decis, joi, să depună moţiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, după ce acesta a refuzat să demisioneze din funcția de permier urmare a retragerii susţinerii politice din partea PSD şi ALDE.

Toţi miniştrii din Cabinetul său au demisionat, iar actele au ajuns, joi, la Cabinetul premierului Sorin Grindeanu. Tot joi s-a decis excluderea lui Grindeanu din partid.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Premierul acela nu mai este premierul nostru”, a declarat, joi, la Craiova, deputatul Ion Cupă, președinte al ALDE Dolj, referindu-se la Sorin Grindeanu. Ion Cupă a criticat atitudinea lui Sorin Grindeanu care refuză să-și dea demisia din funcția de premier al României, după ce PSD și ALDE i-au retras sprijinul politic.

Sunt dezamăgit de atitudinea domnului Grindeanu care lasă loc la multe interpretări și la jocuri politicianiste obscure pe care lumea a început să le discute. Nu mi se pare normal să ai un guvern, la ora asta, gol. Să fii premier al unui guvern gol, fără miniștri.

Totuși trăim într-o democrație, noi trebuie să respectăm niște reguli. Fiecare dintre noi, când ajungem într-o poziție, trebuie să ne gândim: trăim într-o democrație sau nu? Dacă suntem conduși de alte mecanisme din spatele nostru, atunci este altceva. Dar atât timp cât și PSD și ALDE au avut, ieri, forurile de decizie și i-au retras sprijinul premierului, premierul acela nu mai este premierul nostru. La ora asta, premierul nu are susținerea majorității din Parlament. Un premier trebuie să aibă majoritate în parlament. Partidul care l-a desemnat premier i-a retras sprijinul, de bun simț ar fi să-și dea demisia”, a declarat Ion Cupă, vicepreședinte ALDE.

Acesta a mai spus că este „convins că niciun coleg de la ALDE” nu va alege să facă parte dintr-o guvernare Grindeanu, adăugând că „poate doar câțiva care sunt înregimentați la ALDE dar, de fapt, nu fac politică ALDE”.

După decizia de joi a CEx PSD, premierul Sorin Grindeanu l-a desemnat pe Victor Ponta noul secretar general al Guvernului, au spus pentru HotNews.ro surse guvernamentale.

Politica