Conecteaza-te cu noi

Dolj

Închisoare cu suspendare pentru șpăgarii cu BMW

Publicat

pe

Tribunalul Dolj a soluționat, miercuri, procesul celor doi tineri de 17, respectiv 23 de ani, din comuna doljeană  Lipovu, care au fost prinşi, pe 5 decembrie, încercând să  mituiască  doi agenţi de la Secţia 2 Poliţie Craiova cu toţi banii pe care îi aveau la ei, respectiv 131 de lei,  şi un telefon Nokia Lumia. Cei doi au fost trimişi în judecată  pentru dare de mită  şi conducerea unui vehicul fără  permis de conducere, au recunoscut totul în fața judecătorilor, astfel că  minorul a primit pedeapsa asistării zilnice pe o perioadă de 5 luni, iar complicele său 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 3 ani. Hotărârea nu este definitivă.

Reamintim că, pe 16 ianuarie 2017, s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă  Tribunalul Dolj au emis rechizitoriul  şi a dispus trimiterea în judecată  a inculpaţilor Ionuț Nicolae, cercetat sub măsura controlului judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită  şi conducerea unui vehicul fără  permis de conducere și Alexandru Marius Cioroianu, cercetat, de asemenea, sub măsura controlului judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, într-un dosar instrumentat împreună  cu ofiţerii Serviciul Judeţean Anticoruţie (S.J.A.) Dolj. În fapt,  ”la data de 5.12.2016, doi agenţi de poliţie în cadrul unei Secţii de Poliţie – I.P.J. Dolj au formulat denunțuri la D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, prin care arătau faptul că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, N.I.  şi C.A.M. le-au oferit o sumă  de bani, precum  şi un telefon mobil marca Nokia Lumia pentru a nu întocmi dosar penal primului, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără  permis de conducere. Deşi cei doi agenţi de poliţie au refuzat categoric oferta, inculpaţii au insistat, astfel că  s-a procedat la organizarea activităţii de surprindere în flagrant, ocazie cu care N.I.  şi C.A.M. au fost surprinşi în timp ce le ofereau acestora întreaga sumă  de bani ce o aveau asupra lor, precum  şi un telefon mobil marca Nokia Lumia, a cărei valoare de piaţă  se situează  în jurul sumei de 1.200 lei. Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi pe o perioadă  de 24 ore iar, ulterior, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă  Tribunalul Dolj s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar”, se arată  în comunicatul DGA.

Totul s-a întâmplat, luni, 5 decembrie 2016, dimineaţa, în jurul orei 2.00, când o echipă  de agenţi de siguranţă publică  din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova,  formată  din agent-şef adjunct Tudor Judeţ  şi agent Ionuţ  Andrei, a oprit în trafic, pe strada „Nicolae Romanescu”, autoturismul BMW la volanul căruia a fost identificat Ionuţ Nicolae, de 17 de ani, din comuna Lipovu, pe scaunul din dreapta fiind Marius Alexandru Cioroianu, de 23 de ani, din aceeaşi localitate. Cei doi au fost duşi la sediul secţiei de poliţie, iar pe timpul deplasării, dar  şi în unitate, au încercat să  ofere, în mod explicit, celor doi poliţişti sume de bani pentru a nu întocmi dosar penal pe numele minorului de 17 ani. Cei doi poliţişti au informat de îndată  conducerea Inspectoratului  şi i-au sesizat pe ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, continuând cu întocmirea documentaţiei specifice infracţiunii constatate. Între timp, ofiţerii anticorupţie, împreună  cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă  Tribunalul Dolj, au ajuns la sediul Secţiei 2 Poliţie Craiova unde i-a prins în flagrant pe cei doi tineri în timp ce ofereau poliţiştilor suma de 131 lei  şi un telefon mobil Nokia Lumia pentru a renunţa la întocmirea actelor premergătoare începerii urmăririi penale. Cei doi au fost ridicaţi  şi duşi la sediul Parchetului de pe lângă  Tribunalul Dolj, au fost audiaţi de procurorul de caz sub aspectul comiterii infracţiunilor de  conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără  a poseda permis de conducere    şi  dare de mită. Au fost reținuți pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu au fost prezentați Tribunalului Dolj, care i-a plasat sub control judiciar, măsură  prelungită  ulterior. Dosarul a fost analizat în camera preliminară  a instanței, inculpații recunoscând comiterea faptelor, iar la termenul de miercuri, 14 iunie a.c. instanța a pronunțat sentința. Astfel, Cioroianu a primit o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 90 de zile de muncă în folosul comunității, iar Ionuț Nicolae măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de 5 luni. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

© 2022. Toate drepturile rezervate.