Primăria Băilești reamenajează centrul orașului cu 9,7 milioane de lei

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, împreună cu municipalitatea din Băilești, au semnat, săptămâna trecută, primul contract de finanțare, la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, în cadrul POR 2014-2020 – Prioritatea de investiții 5.2.

 

La eveniment au participat directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, primarul municipiului Băilești, Costel Pistritu, dar și echipa de implementare a proiectului din cadrul Primăriei și mass-media locală.

„Proiectul, al cărui beneficiar este UAT Municipiul Băileşti, vizează reconversia şi refuncționalitatea terenurilor şi suprafeţelor degradate, vacante sau neutilizate, prin amenajarea zonei în suprafaţă de 70.095 mp din centrul Municipiului Băileşti, în vederea obţinerii unei calităţi superioare a mediului, cât şi pentru creşterea gradului de confort, astfel încât acest spaţiu (în prezent teren degradat) să funcţioneze că un spaţiu de agrement, pentru desfăşurarea de activităţi socio-culturale, sportive şi că un spaţiu de odihnă şi relaxare. Contractul de finanţare are o durata de implementare de 41 de luni şi o valoare totală de 9.714.109,86 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile 9.384.927,48 de lei (2.118.493,79 euro), reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului”, se arată într-un comunicat de presă al ADR Sud-Vest Oltenia.

Investiția amintită vine să completeze cele trei proiecte finanţate prin POR 2007-2013, implementate în municipiul Băilești. Acestea sunt „Modernizarea străzilor, trotuarelor şi înfiinţarea de parcări auto în Mun. Băileşti”, „Modernizare şi extindere – Parcul Tineretului -în Mun. Băileşti – jud Dolj” și „Sistem de supraveghere urban – în Mun. Băileşti – jud. Dolj”.

Potenţialii beneficiari pot depune cereri de finanţare în cadrul a șapte apeluri de proiecte pentru reabilitarea clădirilor publice, investiţii în turism, investiţii în servicii sociale pentru copii şi persoane vârstnice, modernizare drumuri judeţene, revitalizarea zonelor urbane, precum şi pentru sprijinirea IMM-urilor. La nivelul biroului de informare din cadrul ADR SV Oltenia, potenţialii beneficiari şi beneficiarii POR 2014-2020, pot primi îndrumare şi consiliere pentru realizarea activităţilor specifice legate de depunerea şi implementarea contractelor.

Populare

Recomandări

Doljeni drogați în trafic

Un tânăr de 24 de ani din Craiova a...

Urmărire ca-n filme! A fost oprit cu 23 de focuri de armă

Un bărbat care a condus băut, a fost oprit...

UCV. Studenții și-au prezentat facultățile, facultățile și-au premiat profesorii

Universitatea din Craiova (UCV) a avut vineri seara dublu...

Beat și fără permis, a întrat cu mașina în gard

Un bărbat de 38 de ani din Poiana Mare,...