vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pompierii SMURD din Oltenia, în concurs

screenshot_2017-06-13-17-11-08-687În perioada 14-16 iunie 2017, în municipiul Slatina, parcarea Clubului Nautic „Plaja Olt”, se va organiza faza zonală a ,,Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat”. Competiția va debuta, miercuri, 15 iunie, începând cu ora 08.45, când se va desfășura festivitate de deschidere, în prezența oficialităților județene și locale și a inspectorilor șefi ai unităților participante.

Competiţia Naţională de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat este organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al județului Olt, cu sprijinul instituțiilor locale și județene, iar la această etapă vor participa echipajele din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgenţă ale judeţelor Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Argeş și Mehedinţi.

Competiţia Naţională de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat este deschisă echipelor din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă judeţene/al municipiului Bucureşti, reunite pentru a li se testa deprinderile practice, prin abordarea diferitelor scenarii de accidente.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordarea Primului Ajutor Calificat se organizează anual pe trei faze:

  • Faza I – inspectorat – se organizează la nivelul fiecărui inspectorat judeţean/Municipiul Bucureşti.
  • Faza a II-a – zonă – se organizează pe şapte zone stabilite prin ordin al inspectorului general. În faza superioară se califică echipa care a obţinut cel mai mare punctaj, distinct pentru fiecare probă.
  • Faza a III-a – naţională – se organizează de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu participarea a opt echipe pentru fiecare probă, din care şapte echipe calificate din faza zonă şi echipa reprezentativă a inspectoratului organizator.

Scopul competiţiei este de învăţare şi de testare a deprinderilor, printr-o evaluare strictă, unde participanţii sunt încurajaţi să-şi autoevalueze propriile practici şi tehnici.

Competiţia cuprinde două probe: proba de descarcerare din autovehicule și proba de acordare a primului ajutor calificat. Cele două probe sunt independente şi se desfăşoară simultan.

Echipajul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt va avea în componență șase paramedici SMURD, sub coordonarea domnului Locotenent-colonel Lucian Zaharia și asistentului SMURD Olt – domnul Plutonier adjutant Mihai MICU.

 

Politica