vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Laptele, pe băncile copiilor din Dolj din primele zile de școală?

Consiliul Județean Dolj a scos la licitație produsele lactate din programul „Cornul și laptele”, mai devreme cu trei luni față de anul trecut, când licitația a fost demarată abia în luna septembrie. Așa cum au anunțat reprezentanții autorității județene în urmă cu câteva luni, în acest an sunt șanse mari ca preșcolarii și elevii să primească aceste produse pe bănci chiar de la începutul anului școlar.

Consiliul Județean Dolj a scos la licitație, marți, contractul „Furnizarea și distribuirea produselor lactate pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și pentru copiii preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore, pentru anul școlar 2017-2018 din judetul Dolj”.

Circa 60.000 de copii ar urma să primească aceste produse

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, contactul cu pricina va avea 59.625 de beneficiari, pe un număr de 167 de zile. Valoarea/unitate de produs nu trebuie să depășească 0,75 de lei/beneficiar/zi fără TVA. Contractul are o valoare totală estimată de 7.468.031,25 de lei fără TVA, iar data-limită de depunere a ofertelor este 20 iulie, ora 16:00.

În anul școlar 2016-2017, care tocmai s-a încheiat, CJ Dolj a avut în desfășurare toate cele trei contracte pentru lapte, corn și fructe, însă niciunul dintre ele nu a putut demara odată cu începerea școlii. Contractul pentru produsele lactate a fost atribuit pe 16 noiembrie 2016, cel pentru cele de panificație pe 8 decembrie 2016, iar cel pentru fructe – mere mai exact – a fost atribuit la 10 februarie 2017.

„Nu se pot lansa procedurile până când nu primim de la Inspectoratul Școlar Județean datele legate de numărul de beneficiari. Trebuie să ținem cont și de faptul că, de-a lungul licitațiilor, este nevoie să cerem clarificări de la ofertanți, există și contestații și toate aceste motive duc la întârzierile amintite (…) Anul acesta am primit mai repede datele necesare lansării procedurilor, astfel că, sperăm ca, până la începutul anului școlar, să avem contractele semnate pentru cele trei categorii de produse”, explica, în luna martie, pentru Jurnalul Olteniei, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Oana Bică.

La modul general, aceste contracte se încheie pe perioada rămasă de la începerea distribuției, după semnarea contractului, și până la finele anului școlar.

Cât au costat cele trei categorii de produse în 2016-2017?

Pentru produsele lactate, cele de panificație și pentru fructe au fost cheltuiți, în anul școlar 2016-2017, un total de 7.237.547,7 lei. Defalcat, contractul pentru fructe a avut o valoare de 1.271.877,75 de lei fără TVA, atribuit către PRIORITAR IMPEX SRL, cel pentru furnizarea și distribuirea produselor de panificație s-a ridicat la 1.377.422,85 de lei, și a fost semnat cu ACHIZIȚIE ȘI DEZVOLTARE SRL, iar cel pentru furnizarea și distribuirea produselor lactate a mers către ALBALACT SA, la suma de 4.588.247,10 lei fără TVA.

Politica