joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Crosul Ziua Olimpică, sâmbătă, în Parcul „Romanescu”

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Academia Olimpică Română – filiala Dolj organizează sâmbătă, 17 iunie 2017, în Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova, Crosul „Ziua Olimpică. Parteneri în organizarea acestei competiţii sunt: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Craiova, Asociaţia Pro EFS Craiova şi Asociaţia Judeţeană de Atletism Dolj.

Crosul Ziua Olimpică este un eveniment sportiv internaţional care are ca scop promovarea participării tuturor oamenilor la sport, indiferent de vârstă.

La crosul pe care l-am organizat în luna martie, am avut 600 de participanți, și sperăm să se înscrie și pentru sâmbătă, la fel de mulţi. Ca și data trecută, am început înscrierile online, dar lăsăm posibilitatea celor care doresc să participe să se înscrie și sâmbătă, înainte de startul curselor. Vom da șase start-uri, în șase curse, în Parcul „Nicolae Romanescu”. Deocamdată, sunt înscriși în jur de 220 de participanți, dar sunt convinsă că, până sâmbătă, numărul acesta va crește foarte mult și vom atinge, cel puțin, cifra din martie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Avem șase start-uri – cursa mare, de 6.800 de metri, care presupune două ture de parc (de la a doua intrare în parc și până în Valea Fetii și înapoi). La această cursă, participanţii sunt rugaţi să vină îmbrăcaţi în tricouri având următoarele culori: cei cu vârsta sub 25 de ani – culoarea roşie, cei cu vârsta între 26 ani şi 35 ani – culoarea galben iar cei cu vârsta peste 36 de ani – culoarea albastră. Cursa Seniori este o premieră pentru acest cros și am avut solicitări în acest sens. Deocamdată, online s-au înscris puține persoane, dar când vom da startul sperăm să vină alături de noi fiindcă sunt foarte mulți seniori care aleargă.

Cursa Fan, cu două start-uri pentru fete și pentru băieți, cursa Family – vor alerga pe o distanță mică de 400 de metri și vor fi părinți împreună cu copii până la vârsta de 6 ani. Tot ca o noutate, am introdus cursa Family-ștafetă, pentru copii mai mari de 7 ani, care vor alerga împreună cu părinții. Părintele va alerga pe prima parte a distanței (800 metri), apoi copilul va prelua ștafeta și va încheia cursa, străbătând restul de 600 de metri. Rugămintea pe care am avut față de cei care vor participa la această cursă este ca obiectul ștafetei să fie o jucărie pe care noi o vom dona, ulterior, copiilor aflați în plasament. Este prima dată când organizăm această cursă, dar sperăm să se bucure de succes și să facem o sărbătoare din mișcare.

În ceea ce priveşte premiile acestea se vor acorda astfel: pentru cursa mare, se vor premia primele trei locuri, dar la celelalte curse, premiile se vor acorda în urma unei tombole, ideea fiind să încurajăm participarea la astfel de evenimente”, a declarat Alina Ionescu, director executive Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj.

Programul Crosului Ziua Olimpică:

  1. Cros 6800 m – înscrieri/validări între orele 8.30 – 9.20, cursa ora 9.30,

  2. Cursa seniorilor 50+ – 1400 m – înscrieri/validări înbtre orele 8.30 – 10.00, cursa ora 10.20,

  3. Cursa Fun – 1400 fete – înscrieri/validări între orele 9.30 – 10.35, cursa ora 10.54,

  4. Cursa FUN băieţi – înscrieri/validări între orele 9.30 – 10.55, cursa ora 11.05,

  5. Cursa Family (părinţi – copii 0-6 ani) – 400 m – înscrieri/validări între orele 10.00 – 11.15, cursa ora 11.25,

  6. Ştafeta Familiilor – bunici, părinţi, copii (1400 m) – înscrieri/validări între orele 10.00 – 11.15, cursa ora 11.35,

  7. Premiere – ora 11.50.

Politica