vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul unei comune din Olt, achitat pentru abuz în serviciu

Primarul comunei Izvoarele, Florian Constantin, a fost achitat de Judecătoria Slatina, luni, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, magistraţii constatând că fapta „nu este prevăzută de legea penală”; până şi procurorii au cerut achitarea inculpaţilor, la ultimul termen de judecată.

Trimis în judecată în acelaşi dosar, a fost achitat şi omul de afaceri Sorin Păduraru, el fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

„Inculpaţii Constantin Florin şi Păduraru Sorin Alexandru sunt achitaţi, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală. Instanţa lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Slatina, judecătorul Ana Maria Lixandru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată.

Florian Constantin a declarat că soluţia dată de Judecătoria Slatina este una „onestă”, exprimându-şi speranţa că nu va fi contestată de procurori, în contextul în care, la ultimul termen de judecată, chiar reprezentantul Parchetului Slatina a solicitat achitarea inculpaţilor.

„Este o decizie onestă, corectă şi în conformitate cu adevărul. S-a demonstrat că nu am fost vinovat cu nimic în toată această poveste şi justiţia a luat cea mai corectă decizie.  Sper ca reprezentanţii Parchetului să nu mai conteste decizia, având în vedere că ei au cerut achitarea”, a declarat Constantin.

Procurorii îl acuză pe Florian Constantin că, în anul 2013, a angajat patrimonial comuna Izvoarele, printr-un contract de împrumut, ce a fost încheiat cu încălcarea dispoziţiilor Legii 273/2006 privind finanţele publice locale, referitoare la condiţiile de contractare a împrumuturilor interne, pentru realizarea de investiţii publice de interes local.

Prin activitatea desfăşurată, inculpatul a obţinut nelegal fonduri pentru finanţarea lucrării de construcţii vizând Proiectul „Campus Şcolar la Şcoala de Arte şi Meserii Izvoarele, jud. Olt”, prejudiciul adus comunei Izvoarele ridicându-se la 216.002 lei.

Banii au venit de la omul de afaceri Sorin Păduraru, a cărui firmă obţinuse executarea lucrării de investiţii.

Politica