joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alegeri Olt. Candidații PSD, primari

Candidatul PSD Marin Mihăeșteanu a obținut peste 66% din voturi, la alegerile parțiale de duminică, câștigând pentru al doilea an la rând mandatul de primar al comunei Sprîncenata, iar Gheorghe Manicea, candidat tot al PSD, este câștigătorul alegerilor parțiale pentru funcția de primar al comunei Osica de Sus, potrivit numărătorii paralele a partidelor.

Potrivit numărătorii paralele a partidelor, Marin Mihăeșteanu a fost votat de 846 dintre alegători din Sprîncenata, adică 66,40%. Contracandidatul său, Daniel Gigi Cătănoiu (PNL), a reușit să convingă doar 415 dintre consătenii săi, reprezentând 32,57% din totalul voturilor valabil exprimate.64,68% a fost prezența la vot, în localitatea Sprîncenata.

Marin Mihăeşteanu a fost în cursa pentru fotoliul de primar al localităţii, pentru al doilea an consecutiv, după ce a câştigat alegerile şi anul trecut, însă a pierdut mandatul de edil din cauza a doar câteva zile care mai erau până la expirarea unei interdicţii de a ocupa funcţii publice

Policlinica Buna Vestire Craiova

Gheorghe Manicea a reușit să ia 1.210 voturile locuitorilor din Osica de Sus, adică 48,97% din sufragii. Principalul său contracandidat, liberalul Sabin Roșca a fost votat de doar 710 oameni, adică 28,70%. La Osica de Sus, prezența la urne a fost de 60,88%, potrivit datelor furnizate de AEP.

Noul primar are 47 de ani şi este preşedinte al PSD Osica de Sus, reprezentând formaţiunea politică în consiliul local din anul 2009. Manicea este căsătorit şi are doi copii.

Înainte de ziua de duminică, el ocupa funcţia de viceprimar cu atribuţii de primar al comunei Osica de Sus.

La Osica de Sus au fost organizate alegeri parțiale după ce primarul Cezar Filip şi-a pierdut mandatul din cauză că are o condamnare definitivă pentru fals material în înscrisuri oficiale, înşelăciune şi uz de fals, fapte săvârşite în perioada în care ocupa funcţia de agent agricol în cadrul primăriei.

Politica