miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Drumul care trece prin Clisura Dunării, reabilitat cu bani de la bugetul de stat

Drumul Național 57 care trece prin Clisura Dunării, făcând legătura între Orșova și Moldova Nouă, va fi reabilitat cu bani de la bugetul de stat, a declarat, joi, la Mehedinți, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a precizat că un prim tronson de aproximativ cinci kilometri, din Drumul Național 57, pe tronsonul cuprins între ieșirea din municipiul Orșova și până la ieșirea din comuna Eșelnița va demara curând.

DN 57 este un drum care, pe raza județului Mehedinți, are 65 de kilometri, făcând legătura între Orșova și Moldova Nouă. Vom ataca această problemă pe segmente și pe sectoare astfel încât să putem suporta și cheltuielile de la bugetul de stat, pentru că banii sunt alocați de la bugetul de stat, nefiind pe fonduri europene. Reparația capitală o vom face în primă fază pe tronsonul dintre Orșova și Eșelnița și ulterior vom continua în același ritm și pentru restul sectorului de drum. Urmează să lansăm procedura de licitație pentru reparație capitală între Orșova și Eșelnița”, a spus ministrul Răzvan Cuc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a mai precizat că vor fi alocate fonduri și pentru a rezolva problema căderilor de pietre din zonă, dar și a corpului drumurilor distruse de viituri, directorul zonal de la Drumuri și Poduri afirmând că proiectele pentru aceste lucrări sunt în curs de realizare.

Până la sfârșitul lunii iunie vom avea un contract adjudecat pe proiectare, consolidare versanți pentru a evita toate căderile de stânci. Acolo unde va fi cazul vom face ziduri de sprijin, protejări de versanți.

Ca urmare a unor viitori s-a rupt corpul drumului, s-a întocmit un proiect pentru reabilitare, urmează să fie avizat la Ministerul Transporturilor, după care urmează solicitarea și alocarea de fonduri”, a afirmat Horațiu Simion, directorul Regionalei de Drumuri și Poduri Timișoara.

Peste 15.000 de turiști au tranzitat zona în minivacanța de Rusalii, iar președintele Consiliului Județean Mehedinți spune că reabilitarea infrastructurii va aduce și mai mulți vizitatori.

Evident că infrastructura este cea care va atrage mai mulți turiști pe Clisura Dunării, motiv pentru care îi mulțumesc domnului ministru pentru receptivitatea maximă de care a dat dovadă. Clisura Dunării este unul dintre obiectivele cu un potențial turistic extraordinar nu numai pentru județ cât și la nivel național și starea DN57 necesita întreținere anul acesta”, a precizat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Politica