joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANIȘOARA STĂNCULESCU PROPUNE UN COD DE CONDUITĂ PENTRU PRIMARUL CRAIOVEI

Consider că viitorul primar al Craiovei, indiferent cine va fi el, va trebui să își asume un cod de conduită, în baza reglementărilor existente la nivel național, a Codului european de conduită adoptat anul trecut de Consiliul Europei dar și a normelor elementare de bun simț public, reclamate de realitățile din oraș.

Astfel, apreciez că următoarele 7 elemente fundamentale ar trebui să facă parte OBLIGATORIU din codul de conduită al viitorului primar al Craiovei:

1. Primarul Craiovei trebuie să ia toate măsurile pentru asigurarea transparenței bugetare; craiovenii trebuie să știe la centimă pe ce se duc banii lor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

2. Primarul Craiovei va veghea ca toate instituțiile din subordine să-și facă datoria față de comunitate și cetățeni, în baza unor criterii clare de performanță.

3. Primarul Craiovei se va abține în exercitarea funcției sale de la utilizarea prerogativelor în scopul satisfacerii unor interese personale; își va declara interesele înaintea hotărârilor Consiliului Local, care ar putea avea legătura cu interesele sale personale, directe sau indirecte.

4. Primarul Craiovei va fi în permanent dialog cu craiovenii în comunitățile lor, în cartiere, piețe, etc; va prezenta acestora anual Rapoarte publice privind modul de administrare și dezvoltare a orașului.

5. Primarul Craiovei va face toate demersurile legale pentru a aduce resursele necesare pentru dezvoltarea economică a Craiovei și păstrarea forței de muncă în oraș.

6. Primarul Craiovei va căuta prin toate mijloacele sale legale de care dispune, să asigure tuturor locuitorilor orașului condiții decente privind locuirea (accesul la canalizare și apă, curățenia în spații publice), transportul în comun, infrastructura rutieră; el va acționa pentru reducerea decalajelor privind calitatea vieții între diferitele zone ale orașului.

7. Primarul Craiovei va căuta în permanență să își îmbunătățească performanța personală în administrarea treburilor orașului. El nu va prejudicia, prin comportamentul său privat, exercitarea legitimă a funcției sale și imaginea orașului.

În calitate de candidat la primăria Craiovei, asum toate aceste 7 elemente de conduită publică, absolut necesare pentru un primar reprezentativ al unui oraș pe care îl vrem civilizat și modern.

Solicit celor 7 bărbați care îmi sunt concurenți în această campanie să asume fiecare acest Cod de Conduită.

Politica