joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Intervenţii ISU Dolj în ultimele şase zile

În perioada 01.06 – 06.06.2017, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină:

În data de 01.06.2017, ora 13:16, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit în mun. Craiova, bvd. Decebal, la o staţie de transformare aparţinând CEZ Distribuţie Oltenia. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la două celule de 6kv (aparataj primar-secundar). Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui  scurtcircuit electric.

În data de 03.06.2017, ora 17.37, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată pe un teren viran în loc. Malu Mare aparţinând Consiliului Local Malu Mare. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la aprox 1 ha de vegetaţie uscată. Cel mai probabil incendiu a izbucnit din cauza unui foc deschis în spaţii deschise.

În data de 04.06.2017, ora 05.03, Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un motostivuitor proprietatea unei societăţi comerciale în loc. Poiana Mare. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la componentele combustibile ale motostivuitorului. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În data de 05.06.2017, ora 10.27, Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească proprietatea cetăţeanului Alexandru B. în com. Cerăt. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la o magazie construită din lemn, în urma acestuia a ars magazia din lemn cu suprafaţa de aprox. 10 mp şi cca. 1 mc lemne pentru foc. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui foc deschis în spaţii deschise.

În data de 05.06.2017, ora 17.33, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria cetăţeanului Ion A. în com. Orodel. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la mai multe construcţii din gospodărie. În urma acestuia au ars  o bucătărie de vară cu suprafaţa de cca. 30 mp, un pătul şi o magazie din lemne pe o suprafaţă de aprox. 35 mp şi aprox.1200 kg cereale (grâu, floarea soarelui,porumb). Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui foc deschis în spaţii deschise. La intervenţie a participat şi SVSU Pleniţa.

În data de 05.06.2017, ora 19.28, Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria cetăţeanului Lenuţa S. în com. Brădeşti, sat Tatomireşti. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperişul casei de locuit şi la o anexă gospodărească. În urma acestuia a ars acoperişul casei pe o suprafaţă de cca. 200 mp., o anexă gospodărească în totalitate şi s-a degradat tavanul camerelor pe o suprafaţă de aprox. 100 mp. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric (cablu electric defect).

În data de 05.06.2017, ora 20.31, Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată pe un teren viran aparţinând Consiliului Local Craiova. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la aprox 2 ha de vegetaţie uscată. Cel mai probabil incendiu a izbucnit din cauza unui foc deschis în spaţii deschise.

În data de 06.06.2017, ora 09:57, Garda de Intervenție Bechet a fost solicitată să intervină în localitate Călărași cu un echipaj de pompieri, pentru salvarea unui animal (cabalină-cal) căzut într-un canal de desecare, adânc de cca. 2-3 m. S-a intervenit prin ancorarea și ridicarea cu cordițele de salvare a animalului până acesta a putut să iese din canal.

În data de 06.06.2017, ora 14:23, Detașamentul 2 Pompieri Craiova a fost solicitat să intervină cu un echipaj de pompieri, în loc. Castranova – sat Puțuri pentru scoaterea unui cadavru de sex feminin în vârstă de 77 ani înecată într-o fântână publică. La fața locului a fost prezent și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Dolj care a confirmat decesul persoanei.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

img-20170606-wa0009– descarcerare – 1
– asistenţă medicală de urgenţă aeriană – 11                                                         
– asistenţă medicală de urgenţă – 91
Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova (T.I.M) – 2 intervenţii.
Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova (NEONAT) – 3 intervenţii.
Detaşamentul de Pompieri Calafat (E.P.A.) –  10 intervenţii.
Secţia de Pompieri Craiova (E.P.A.) – 22 intervenţii.
Secţia de Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 26 intervenţii.
Secţia de Pompieri Segarcea (E.P.A.) –  15 intervenţii.
Garda de Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 13 intervenţii.

Politica