joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii lui Mogoșanu, campionii României!

Trupa sub 17 ani a CSU Craiova și-a îndeplinit visul, din acest sezon, de a câștiga titlul național în Liga Elitelor. După un campionat regulat foarte bun, încheind seria est pe locul secund la egalitate de puncte cu Dinamo București, dar cu cel mai bun golaveraj marcând 107 goluri și primind doar 27 (departajarea cu echipa bucureșteană s-a făcut la meciurile directe), formația craioveană a pus punct acestui sezon ridicând trofeul deasupra capului. La finalul săptămânii trecute, juniorii craioveni au disputat pe stadionul lui Juventus Colentina finala campionatului național împotriva colegei de serie Dinamo București. Dacă în campionat câinii roșii s-au impus în meciul jucat la Craiova, echipa lui Daniel Mogoșanu s-a răzbunat în meciul decisivi pentru stabilirea campioanei naționale, reușind să câștige în fața lui Dinamo cu scorul de de 3-2. Jucătorii echipei oltene au control mereu situația de pe tabelă conducând cu 2-0 până în prima jumătate de oră a partidei grație golului marcat de Mihăilă (18) și autogolul dinamovistului Geafer (28). Răducan (31) a redus repede din diferență pentru formația bucureșteană, însă Craiova și-a majorat din nou avantajul în repriza secundă la două lungimi prin reușita lui Ciutică (61). Același Geafer care înscrisese în proprie poartă în prima partea a meciului a nimerit poarta corectă în minutul 70 stabilind scorul final de 3-2 pentru gruparea din Bănie. “Ne bucurăm foarte mult de câștigarea acestui trofeu. Consider că îl meritam, iar modul în care am controlat finala a dovedit acest lucru. A fost un meci în care am dominat clar, chiar dacă nu am jucat la capacitatea noastră maximă, nu au existat momente în care Dinamo să ne fie superioară. Suntem foarte fericiți că am încununat munca acestui sezon cu medaliile de aur”, a declarat antrenorul echipei U17 a CSU Craiova, Daniel Mogoșanu. Ultimul titlu de campioni naționali la juniori câștigat de o echipă craioveană a fost în urmă cu zece ani când formația de juniori B a Școlii de Fotbal Gică Popescu a învins tot pe Dinamo București în finala campionatului național.

Vor victoria și în Supercupă

Cele două formații care și-au disputat finala Ligii Elitelor U17 se vor reîntâlni sâmbătă la Chiajna pentru a juca în Supercupa României, Dinamo București fiind câștigătoarea Cupei României la U17. Craiova își dorește să repete succesul în fața rivalei bucureștene. “Sâmbătă vom juca din nou cu Dinamo în Supercupă. Ar fi foarte frumos pentru noi să câștigăm și acest trofeu și ne dorim să învingem încă odată pe Dinamo”, a spus tehnicianul Mogoșanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dinamo București U17 – CSU Craiova U17 2-3

Stadionul Juventus din Colentina

Marcatori: Răducan (31), Geafer (70)/Mihăilă (18), Geafer (28 – autogol), Ciutică (61)

Dinamo: Şt. Fara – Al. Mitracu (’55, G. Crețu), A. Demci, Al. Longher, G. Răducan, V. Brocea (’62, A. Lazăr), D. Geafer, L. Oltay, An. Ionescu, Şt. Stancu, C. Măgureanu.

Antrenor: S. Bucuroaia.

Craiova: An. Bobonete – R. Nițuică, S. Sima, V. Screciu, M. Şerban (’55, An. Dobre), V. Zbona, Al. Gîrbiță (’57, V. Târş), V. Mihăilă (’68, M. Calu), H. Vadasis (’80, R. Vlădulescu), M. Albăstroiu (’50, A. Ciutică), R. Constantinescu.

Antrenor: Daniel Mogoşanu.

Politica