sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

“Bănia europeană” – proiectul ALDE pentru craioveni

ALDE își dorește ca municipiul Craiova să devină un oraș competitiv, cu cetățeni mulțumiți și cu un viitor sigur. În acest sens, a întocmit proiectul „Bănia europeană”, proiect cu care Anișoara Stănculescu, candidatul ALDE la primăria municipiului, se prezintă în fața craiovenilor.

Proiectul a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă.

program-aldeProiectul pe care eu și echipa ALDE îl propunem craiovenilor se numește „Bănia europeană”, un oraș competitiv, cetățeni mulțumiți și un viitor sigur. Am ales această denumire pentru că ne dorim pentru orașul nostru să fie un spațiu urban, atractiv și modern, îmbinând o dezvoltare economică   de tip european cu o puternică identitate românească. Viziunea ALDE asupra dezvoltării Craiovei este fundamentată pe o gândire strategică nouă și anume dezvoltare, nu doar administrație și investiții, nu doar funcționare. Această gândire vine în sprijinul atingerii unui obiectiv pe care noi ni-l propunem și anume revenirea orașului nostru printre primele patru municipii ale țării, pol de creștere regională. Această viziune este articulată în jurul fiecărei generații din orașul nostru: copii, tineri, adulți, vârstnici și în jurul fiecărei categorii sociale, dar, în același timp, proiectează și un oraș adaptat nevoilor tinerei generații”, a declarat Anișoara Stănculescu, candidatul ALDE la funcția de primar al municipiului Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul este structurat în trei părți. Prima parte – stare de fapt – prezintă situația în care se regăsește astăzi orașul, între problemele identificate fiind, amânarea rezolvării unor chestiuni ce țin de dezvoltare, investiții reduse, șomaj crescut, risc major îmbătrânire, mediul poluat, administrație insuficient modernizată. ALDE prezintă șapte dimensiuni strategice în cadrul planificării dezvoltării: Dezvoltarea economiei locale, Dezvoltare urbană și planificare spațială, Craiova inovativă, creativă și competitivă, Buna guvernare locală, Craiova sănătoasă și verde, Craiova sigură, Cultură și identitate locală.

În proiect se regăsesc șase direcții de acțiune pe care candidatul ALDE la funcția de primar al Craiovei, Anișoara Stănculescu, le are în plan pentru dezvoltarea orașului: o nouă viziune asupra banilor pentru Craiova, modernizarea infrastructurii rutiere și de utilități, reindustrializarea orașului și dezvoltarea economiei locale, reabilitarea sistemului de sănătate și siguranță publică, un nou mod de lucru al Primăriei Craiova; transformarea orașului într-un smart city; sistem informatic performant la nivelul întregului oraș, valorificarea moștenirii culturale și istorice. Totodată ALDE a identificat și primele 10 măsuri pentru Craiova (vezi foto atașat)

Politica