joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova administrată cu bun simț și competență

S-a născut, a crescut și mai ales s-a format în Craiova. Are o experiență de peste 14 ani în avocatură și de aproape 20 de ani la catedra Facultății de Drept, a Universității din Craiova. În prezent este decanul Baroului Dolj. Lucian-Bernd Săuleanu a decis că este timpul să se implice mai mult de atât în viața craiovenilor. Astfel a hotărât să intre în lupta pentru funcția de primar al municipiului Craiova. Candidează independent, întrucât dorește să reprezinte toți cetățenii Craiovei, nu interesele unui partid sau al altuia. În demersul său, Lucian – Bernd Săuleanu este susținut de profesioniști din mai multe domenii. Oameni de afaceri, profesori universitari, economiști, avocați și nu numai s-au alăturat proiectului său.

Experiența profesională solidă i-a oferit candidatului Săuleanu oportunitatea unei interacțiuni permanente cu administrația locală și centrală, permițându-i să facă o evaluare onestă și corectă a lucrurilor care pot fi îndreptate, dacă există voință.

Candidat independent, un avantaj pentru craioveni


„Cred c
ă un adevărat conducător al orașului trebuie să își poată păstra autonomia față de interesele de partid și trebuie să aibă libertatea de acțiune, astfel încât să poată acționa nestingherit pentru binele comunității ”, spune Lucian Săuleanu, adăugând că, de-a lungul timpului, multe oportunități ale administrației locale s-au pierdut din cauza necunoașterii, nepriceperii sau aplicării defectuoase a legilor și regulamentelor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sper să fie receptat ca atare mesajul meu şi prezenţa mea în aceste alegeri. Se pare că e un lucru important pentru democraţie să ai şi indepenedenți. Cred că este momentul independenţilor şi v-aş spune în felul următor: România are, deocamdată, o democraţie de vitrină. Este o realitate. Avem un deficit de democraţie. Partidele politice, aşa cum ele creionează această democraţie, printr-un joc, într-adevăr, constituţional sau la limita constituţiei, de fapt, ascund problemele esenţiale şi anume lipsa autorităţii statului, ponderea banului public, un sistem educaţional neperformant. Este clar că partidele au avut şansa lor şi acum vine, să spunem, partea bună a independenţilor, iar craiovenii, la modul serios, chiar au apreciat acest gest. Eu cred în acest proiect, cred în oraşul meu şi vreau să schimb ceva. Ofer o alternativă, bună, rea, să judece alegătorii”, a adăugat avocatul.

Dezvoltarea economiei locale, marea provocare

În ceea ce privește provocările orașului, situația economiei locale este una dintre ele. Candidatul independent Lucian-Bernd Săuleanu este pregătit să ofere soluții.

Craiova are nevoie de investitori, iar asta se poate realiza prin acordarea de facilități, dezvoltarea parcurilor industriale, susținerea întreprinderilor de tip start-up, consolidarea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă; înființarea Consiliului Consultativ Economic format din oameni de afaceri craioveni. Toate astea sunt, însă, în strânsă legătură cu o infrastructură dezvoltată și o reducere considerabilă a birocrației și corupției. Sunt lucruri ce se pot realiza dacă există voință pentru a se perfecționa și adapta sistemele online pentru serviciile primăriei la nevoile specifice ale comunității. Totodată este esențială transparența în administrație  și în procesul de decizie, dialogul între Primărie  și societatea civilă prin dezbateri periodice”, a declarat Lucian Săuleanu, candidat independent la funcția de primar al municipiului Craiova.

Candidatul a adăugat că orașul Craiova are nevoie de un primar drept, cinstit, care știe să aplice legea. Un om care n-are nevoie să se îmbogățească din avutul public și mai ales un om care nu va folosi primăria ca trambulină pentru București.

Politica