marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Peste 670 de candidaţi la Titularizarea din 12 iulie

Peste 670 de dascăli din judeţul Olt s-au înscris pentru a susţine Examenul naţional de Titularizare, care se desfăşoară pe 12 iulie.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Olt, Mirela Paraschiv, a declarat că 679 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine Titularizarea. Cei mai mulţi sunt pentru posturile de educatori – 120 şi pentru cele de învăţători – 80.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota şapte atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota cinci atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului. Repartizarea pe posturi se face prin şedinţă publică, în ordinea notelor obţinute la examen, se arată în metodologia de concurs.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O notă mare la examenul de titularizare nu asigură neapărat şi locul ca profesor titular deoarece sunt materii pentru care sunt scoase foarte puţine posturi la concurs.

Nota obţinută este valabilă doar trei ani, dar pentru posturile scoase la concurs într-un anumit an, prioritate au cei care dau examenul în anul respectiv. Ceea ce înseamnă că sunt cadre didactice care susţin această evaluare în fiecare an. Chiar dacă obţin note foarte mari, mulţi dascăli ajung tot pe posturi de profesor suplinitor.

Anul trecut, în urma rezolvării contestaţiilor, 40,57% dintre cei 451 de candidaţi din judeţul Olt au luat note peste şapte. Note peste cinci, au luat 74,72% dintre candidaţi. Au fost obţinute două note de zece la matematică.

Politica