vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Consiliu Consultativ Economic pentru dezvoltarea Craiovei

Decanul Baroului Dolj, avocatul Lucian Bernd Săuleanu, candidat independent la funcția de primar al municipiului Craiova, urmărește crearea unui Consiliu Consultativ Economic pentru dezvoltarea orașului. În acest sens, așteaptă alături oameni de afaceri, ori profesori universitari care vor să se implice în dezvoltarea economiei locale.

În programul meu de candidatură, locul central îl constituie economia locală, modalitățile concrete de creștere a potențialului Craiovei. Fac acest lucru pentru că am observat chiar statisticile pe ultimii patru ani, din păcate PIB-ul pe cap de locuitor în Dolj este la jumătate față de restul țării. Bineînțeles că acest lucru mă îngrijorează și eu am propus o serie de soluții care vor reuși să readucă orașul nostru în rândul orașelor puternice, industrializate. Printre soluțiile propuse de mine, una importantă, ce ține de comunicare este crearea unui mecanism consultativ cu investitorii și cu oamenii de afaceri craioveni dar și cu profesioniști, profesori de drept sau profesori de la economie, mai ales. Cred eu că numai în măsura în care primarul va reuși în mod constant să primească informații de la mediul economic, în măsura în care va fi dispus să asculte specialiști, profesori de economie, oameni care zi de zi se confruntă cu probleme economice și pot să croiască, să gândească soluții tehnice, orașul se va dezvolta”, a precizat Lucian Săuleanu, luni, în cadrul unei conferințe de presă.

Unul dintre cei care deja s-au alăturat proiectului este profesorul universitar Cristi Spulbăr.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aș începe prin a-l felicita pe Lucian pentru ideea de a crea un consiliu consultativ economic pentru că cred cu convingere, cu tărie, că un oraș puternic trebuie să aibă în spate o economie puternică. Nu există o altă cale pentru creșterea economică, socială a unui oraș. Sunt convins că de-a lungul timpului a fost întocmite mai multe planuri și strategii de dezvoltare economică locală, dar cred că acum și mai ales în viitor Craiova are nevoie de un plan de dezvoltare economică robust, are nevoie de o strategie de dezvoltare coerentă, are nevoie de industrie, are nevoie de producție, are nevoie de creare de locuri de muncă.

Strategia de dezvoltare a orașului nostru trebuie creată de toate forțele economice și sociale care aduc valoare adăugată. Toate aceste forțe trebuiesc unite în direcția dezvoltării economice pe termen mediu și lung. Craiova are potențial de creștere economică, dar pentru atingerea acestui potențial este nevoie de viziune, de oameni puternici, de echipe consolidate și eficiente. Cu toții ne dorim să știm cum va arăta Craiova peste 20 de ani și nu doar până anul viitor. Trebuie identificate punctele tari și punctele slabe ale dezvoltării viitoare. În opinia mea, doi piloni sunt esențiali: susținerea dezvoltării companiilor locale și un program coerent de atragere a investițiilor străine.

Cei doi piloni contribuie la crearea de locuri de muncă, la creșterea nivelului de trai, la dezvoltarea sustenabilă a comunității și, prin aceasta, la o mai bună susținere a educației, sănătății, culturii și infrastructurii. Proiectul lui Lucian de a crea un Consiliu Economic Consultativ este unul foarte bun și cu certitudine va da rezultate pentru că noi craiovenii știm cel mai bine de ce avem nevoie și mai ales ce putem face pentru a ne atinge aceste nevoi”, a declarat prof. univ. dr. Cristi Spulbăr, profesor la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea din Craiova.

„Nu de o zi a Olteniei aveam nevoie, ci de autostrada Olteniei”

Cu toate eforturile pe care le-ar putea depune cei bine intenționați, dezvoltarea economică a Craiovei este extrem de dificilă în lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate, arată avocatul Lucian Săuleanu.

Vreau să punctez un lucru foarte important, avem o zi a Olteniei, PSD-ul s-a ocupat de acest lucru, să ne ofere o astfel de zi, deși nimeni nu a cerut. Sunt născut în Craiova, crescut în Craiova, mă consider oltean, dar nu am auzit vreo astfel de discuție sau o cerere în acest sens. Iertați-mă, dar este un dar otrăvit. Aș fi preferat să ni se facă o autostradă cu numele de Oltenia. Observ că deja s-a ajuns nu la un proiect așa cum era normal pentru craioveni, ci la un proiecțel, anume un drum expres. Aș fi preferat realizarea unei autostrăzi, astfel încât proiectele noastre, proiectul meu, soluțiile pe care le oferă domnul profesor sau oamenii de afaceri în care eu cred au nevoie și de infrastructură pentru a putea fi realizabile. Avem nevoie de autostradă și numai în această măsură vom reuși ca celelalte aspecte ale programelor noastre să fie sustenabile. Voi face demersuri în mod constant, voi invoca public acest lucru, anume că nu de o zi a Olteniei aveam nevoie, ci avem nevoie de autostrada Olteniei. Se pare că PSD-ul a greșit și ne menține într-o zonă a sărăciei”, a conchis Lucian-Bernd Săuleanu, candidat independent la funcția de primar al Municipiului Craiova.

Politica