vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANIȘOARA STĂNCULESCU, candidat ALDE la Primăria Craiova: „Nu vreau două Craiove în același oraș. Voi acorda, ca primar, atenția cuvenită tuturor zonelor și tuturor locuitorilor din Bănie”

Un oraș nu poate progresa rapid doar cu investiții în modernizarea câtorva zone ale orașului.

Prin Proiectul ALDE vor fi eliminate discrepanțele semnificative existente între cartierele orașului în ceea ce privește accesul la utilități și infrastructură (sistemele de alimentare cu apă, canalizare, colectarea, reciclarea şi depozitarea deşeurilor; siguranţa în alimentarea cu apă potabilă a orașului, locuri de parcare, străzi și alei secundare, spații verzi, curățenie / ecologizare, mijloace moderne de transport; siguranță pe stradă și în mijloacele de transport, iluminat public, semaforizare,etc).

Un oraș cu adevărat european trebuie să aibă grijă de toți cetățenii săi și de toate comunitățile sale. Nu este normal, de exemplu, să mai existe în Craiova străzi precum Fermierului din Brestei, Siretului sau Muntenia din Catargiu și încă destule altele, unde cetățenii sunt obligați să „înoate” în noroaie atunci când vor să plece sau să ajungă acasă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rezolvând cu prioritate problemele acestor oameni rezolvăm o problemă de identitate a orașului.

Deasemenea, prin proiectul nostru pentru Craiova vom pune în aplicare o strategie mai eficientă pentru combaterea, în toate zonele, a fenomenelor de risc specifice (creșterea criminalității, infracționalității, delicvenței juvenile, prostituției, cerșetoriei, consumului de droguri) la nivelul orașului. Nu vrem să se mai vorbească despre Craiova ca un oraș împărțit în zone sigure și zone mai puțin sigure.

Nici din perspectiva sănătății publice nu vrem să mai avem un oraș împărțit în două. Sănătate publică înseamnă și un oraș capabil să aibă grijă de toți cetățenii săi. Toți craiovenii trebuie să aibă acces la servicii de asistență medicală de calitate.

Incluziunea socială a persoanelor vulnerabile (bătrâni, șomeri, persoane cu dizabilități), a grupurilor dezavantajate (cu accent pe educarea și integrarea romilor) și reducerea sărăciei vor fi deasemenea priorități ale ALDE pentru Craiova.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

 

Politica