sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

RAADPFL, între furatul de flori și ţigările de la locul de joacă

RAADPFL-ul se confruntă în ultima perioadă cu o serie de probleme la care încearcă să găsească rezolvare: locurile de joacă pline de coji de semințe și chiștoace, furtul de flori care a devenit de-a dreptul viral în oraș, în ciuda amenzilor usturătoare aplicate de poliția locală, și temperaturile joase care au întârziat plantarea florilor în parcuri și în oraș.

Aurelia Filip, directorul RAADPFL Craiova, le cere asociațiilor de locatari să aibă răbdare în ceea ce privește amenajarea spațiilor verzi, pentru că vremea rece de anul acesta a fost un adevărat inamic. „Din cauza vremii suntem cu trei săptămâni în întârziere față de anul trecut. Abia acum am putut scoate din sere, la plantat, anumite flori care nu rezistă unor temperaturi mai scăzute. Se plantează pe Centrul Vechi, în Grădina Botanică, și încercăm să întrăm și în cartiere cât de repede putem”, a declarat Filip. Aceasta spune că lucrurile ar merge totuși mult mai repede, dacă angajații Regiei nu ar petrece în fiecare dimineață ore în și să curețe locurile de joacă și foișoarele de chiștoace și coji de semințe. „Eu știu că este o lege conform căreia nu ai voie să fumezi nici măcar în apropiera locurilor de joacă, nu mai vorbim în interiorul lor. Se pare însă că nu se aplică și mamelor care vin seara cu copiii, iar noi, în fiecare dimineață, petrecem câte două ore să curățăm aceste zone. Vă invit să mergeți dimineața în aceste locuri de joacă și vă veți speria de ce se lasă aici, câtă mizerie putem să găsim dimineața”, mai spune Aurelia Filip.

Nu mai rupeți florile!

Policlinica Buna Vestire Craiova

O altă problemă a Regiei este aceea a florilor în permanență rupte din oraș. De la lavandă și până la trandafiri, craiovenii rup tot. Unii le vând apoi în piață, sau pe la terase. Alții le duc acasă. Una peste alta, aceste flori aparțin tuturor, și ruperea acestora este strict interzisă. Poliția locală dă amenzi usturătoare celor prinși la furat, însă fără niciun rezultat. „Florile sunt plătite din buzunarul craiovenilor, să îi bucure pe toți. Nu este normal să dați bani o dată pe florile plantate de noi, ca apoi să le plătiți încă o dată ca să le cumpărați din piață sau de la terasă. Florile nu sunt bunul unui singur om, sunt bunul nostru, comun, al tuturor. Rog craiovenii de bună credință să reclame atunci când văd persoane care rup florile de pe domeniul public”, mai spune Aurelia Filip. Anul trecut, lavanda din zona 1 Mai a fost efectiv vandalizată de persoane care apoi au încercat să o vândă în Piața Mare la preț destul de piperat.

 

Politica