joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PSD vs. Independent. Ce aleg craiovenii?

În municipiul Craiova există, cel puțin, la nivel declarativ, o deschidere semnificativă a populației în ceea ce privește alegerea unui primar independent de partide. Această deschidere este direct proporțională cu nemulțumirea cetățeanului vizavi de situația economică a orașului și a sa. Asta reiese din analiza unei cercetări sociologice realizate, la comanda „Jurnalul Olteniei”, în Craiova, la sfârșitul lunii aprilie – începutul lunii mai.

Deschiderea către un primar independent este aproape egal distribuită pe categorii de vârstă, fiind însă semnificativ mai mare în rândul tinerilor, dar cuprinde atât electoratele partidelor cât și pe cei fără o opțiune politică clar asumată.

Și utilizatorii de facebook, vânați maxim în ultima vreme de competitorii electorali, sunt înclinați într-o mare măsură (61%) să opteze pentru un candidat independent.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Datele arată că 53% dintre craiovenii chestionați spun că orașul are nevoie de un primar independent de partide. Din cercetare reiese faptul că locuitorii orașului vor ca primarul să aducă angajatori români (56%) mai degrabă decât de oriunde. Preferința este pentru o persoană deșteaptă și înțeleaptă. Majoritatea craiovenilor doresc un primar cu experiență de viață (75%), cu o educație formală solidă (85%), care să se concentreze pe dezvoltarea pe termen lung a municipiului (58%) și care să fie inteligent (79%). Dintre candidații independenți înscriși în competiția electorală, profilul dorit de craioveni se regăsește la decanul Baroului Dolj, avocatul Lucian Bernd Săuleanu.

Cei mai mulți dintre craiovenii chestionați, respectiv 60% spun că situația economică a orașului nu este una bună, iar 63% susțin că există corupție în Primărie. 52% dintre ei consideră că orașul merge în direcția greșită dar, cu toate acestea, 53% dintre craioveni nu s-ar muta într-un alt oraș.

Politica