vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cupa României-Dolj/ Metropolitan, pas mare spre finalã

Formația din Ișalnița a luat o opțiune serioasã de calificare, dupã victoria cu CS Sopot.

Miercuri seara, la Ișalnița a avut loc prima manșã a unei dintre cele douã semifinale ale fazei județene el Cupei României. Echipei gazde Metropolitan i s-a interpus în calea spre ultimul act gruparea de pe locul secund din seria a 5-a, din Liga a 5-a, CS Sopot, fostã dublã campioanã județeanã. Cu toate cã meciul a început cu 20 de minute întârziere din cauza unor probleme avute de echipa gazdã cu viza medicalã și cu douã schimbãri în primul 11 aliniat de Alin Gavrilã, jocul a fost unul tensionat, cu 6 cartonașe galbene și unul roșu. Mai mult oaspeții s-au retras de pe teren în minutul 33 în urma eliminãrii antrenorului-jucãtor Cristian Idita, dar au revenit imediat asupra deciziei. Mult mai experimentatã la nivelul lotului gruparea din Ișalnița a deschis scorul în minutul 27, când Eugen Rioșanu fost jucãtor la FC Național, Gaz Metan Severin și FC Universitatea a deschis scorul în minutul 27, șut din marginea careului de 16 m. Dupã gol a continuat dominarea gazdelor care s-au jucat cu ocaziile la poarta lui Dorîngã.

La douã minute dupã pauzã, elevii lui Alin Gavrilã și-au majorat avantajul grație golului marcat de Tucã, în minutul 47, șut din loviturã liberã – lateral stânga. Oaspeții au profitat de ratãrile gazdelor și au lovit la prima acțiune periculoasã la poarta lui Ciocârlan, Negrilã în minutul 62, șut din interiorul careului, deși inițial arbitrul dictase loviturã de la 11 m pentru Sopot. Scorul final a fost stabilit de Mateițã, în minutul 91, loviturã de cap, dupã o centrare de pe partea dreaptã.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În meciul cu CS Sopot la Metropolitan au jucat: Ciocârlan – Constantin, Gheorghițã, Goagã, Tãnãsie, Ivan, Nica, Preda, Tucã, Mateițã, Rioșanu. Au mai intrat: Marin și Ionele. Oapseții s-au bazat în teren pe: Dorîngã – Fira, Ciolacu, Andrei, Negrilã, Pîrvu, Frimu, D. Jitaru, Bîzeanu, Dimieru, C. Jitaru. Au mai evoluat: Stancu, Idita, Ruiu. Meciul retur dintre cele douã grupãri va avea loc pe 31 mai, tot atunci de la ora 18 urmând sã se joace și turul celei de-a doua semifinale dintre Știința Danubius Bechet și Dunãrea Calafat. Manșa a doua a acestui joc este programatã la Calafat pe 7 iunie, în timp ce finala Cupei României – faza județeanã, se va juca pe 16 iunie, ora 18 la Bãilești, pe stadionul „Tineretului.”. Câștigãtoarea meciului de miercuri nu va avea prea multã pauzã, deoarece mânie de la ora 11 se va duela în cadrul etapei a 8-a din play-off cu ocupanta locului secund Viitorul Cârcea în fața cãreia a pierdut în tur cu 3-4. În aceeași etapã din play-off se mai joacã meciurile Știința Danubius Bechet – Recolta Ostroveni și Progresul Segarcea – Tractorul Cetate. Tot sâmbãtã, dar în play-out se disputã meciurile Arena Bulls Preajba – Dunãrea Calafat și Ajax Dobrotești- Unirea Leamna, iar Știința Malu Mare va sta.
Clasament, play-off
1. Tractorul Cetate 7 7 0 0 29-6 47
2. Viitorul Cârcea 7 6 0 1 23-9 47
3. Metropolitan Ișalnița 7 2 2 3 10-17 33
4. Progresul Segarcea 7 1 3 3 10-12 32
Clasament, play-out
1. Dunãrea Calafat 5 5 0 0 42-0 27
2. Ajax Dobrotești 5 2 1 2 10-5 17
3. Unirea Leamna 5 2 1 2 10-14 17
4. Arena Bulls Preajba 5 2 1 2 9-18 14
5. Știința Malu Mare 6 0 1 5 9-43 7

Politica