vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cadou în prag de campanie pentru contribuabilii craioveni

Primăria Craiova vrea să prelungească, până la data de 31 decembrie a acestui an, acordarea unor înlesniri la plată pentru contribuabilii craioveni. Această măsură fusese aprobată, în primă fază, până la data de 30 iunie anul acesta, însă executivul a decis să o prelungească. Proiectul de hotărâre pentru prelungirea termenului va fi supus votului consilierilor locali la ședința lunară ordinară de joia aceasta, exact în pragul campaniei electorale.

În scopul prevenirii acumulării de noi datorii la bugetul general consolidat şi pentru a evita un comportament de întarziere a îndeplinirii obligaţiilor de plată la termen de către contribuabilii susceptibili de a beneficia de înlesnirile la plată propuse prin HCL 148/2016 şi din analiza centralizatorului debitelor/încasărilor pe surse la contribuabilii persoane fizice la data de 31.03 2017, precum şi raportul nr. 48438/05.04.2017 al Direcţiei Urbanism şi Amenajarea Teritoriului – Serviciul Autorizaţii în Construcţii Obţinere Avize Taxe prin care se solicită prelungirea termenului de acordare a facilităţilor fiscale până la data de 31.12.2017, ca urmare a volumului mare de autorizaţii de construire ce au necesitat recalcularea taxei de autorizare, se propune promovarea proiectului de hotărâre de prorogarea termenului de acordare a facilităţilor fiscale până la data de 31.12.2017”, se arată în proiectul de hotărâre.

Directorul Direcției de Impozite și Taxe Craiova, Elena Bonescu, explica, pentru Jurnalul Olteniei, în luna octombrie 2016, atunci când au fost lansate primele înlesniri la plată pentru contribuabili, cele până la data de 30 iunie 2017, care este procedura.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ideea este ca oamenii să îşi achite şi să nu rămână cu restanţe. Anul trecut a fost emisă ordonanţa 44/2015, unde s-a avut în vedere termenul de 30 martie, însă noi mergem pe Codul de procedură fiscală şi prelungim până la 30 iunie 2017. De această facilitate pot să beneficieze contribuabilii care au restanţe, în principal. Am introdus şi posibilitatea ca, dacă contribuabilul are anumiţi bani doar pentru anumite tipuri de creanţe, spre exemplu pentru impozitul la casă, şi face dovada plăţii integrale numai pentru acesta, scutirea se va face numai pentru impozitul sau taxa respectivă”, a explicat Elena Bonescu, directoarea Direcţiei de Impozite şi Taxe Craiova.

Politica