vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dosarul crimelor din Palilula, unde doi oameni au fost împușcați mortal și alți doi răniți, s-a clasat

Dosarul crimelor din localitatea doljeană Palilula (comuna Bucovăț), unde doi localnici  şi-au pierdut viaţşi alţi doi au fost răniţi grav, împuşcaţi de Dragoş  Furtună, de 28 de ani, din Timişoara, care a tras peste 10 focuri de armă în incident, a fost închis.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus clasarea cauzei având în vedere că autorul, cercetat pentru omor calificat, tentativă la omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și-a pus și el capăt zilelor împușcându-se în cap. Continuă, însă, cercetările pentru stabilirea provenienței armelor, 15 la număr, și a muniției descoperite într-o anexă a locuinței soției sale, unde agresorul se mutase de curând.

Reamintim că, tragedia care a șocat întreaga comunitate s-a petrecut pe 2 decembrie 2016. Doi localnici, tată şi fiu, au murit, iar alţi doi au ajuns la spital după ce au fost împuşcaţi de un tânăr, de 28 de ani, din Timişoara, care s-a sinucis după incident. Incidentul a pornit de la o maşină pe care agresorul, Dragoş Furtună, a parcat-o în drum, blocând circulația. Prima sa victimă, Ion Trandafir, i-a spus să o mute pentru că nu avea loc să circule cu un tractor. În conflict a intervenit şi fiul său, dar şi alţi vecini,  iar lucrurile au degenerat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit anchetatorilor, s-a reţinut în cauză faptul că,  „în data de 02.12.2016, în jurul orei 16.30, în timp ce se afla pe drumul public, în apropierea  domiciliului soţiei sale Furtună Mihaela din comuna Bucovăţ, sat Palilula, pe fondul unui conflict spontan cu Stuparu Cosmin, Stuparu Alin şi Trandafir Fabian-Ştefăniţă, Furtună Dragoş Cristian (28 de ani), din Timișoara, dar căsătorit cu o localnică, a executat mai multe focuri cu o armă letală cu glonţ asupra acestuia din urmă, cu consecinţa producerii de leziuni traumatice care i-au provocat decesul, iar apoi s-a deplasat pe drumul public din localitate şi a executat mai multe focuri cu armă letală cu glonţ asupra lui Stuparu Ion şi Zidaru Vasile cu consecinţa rănirii acestora, respectiv asupra lui Trandafir Ion, cauzându-i acestuia leziuni traumatice care i-au provocat decesul, ulterior agresorul provocându-şi o rană prin împuşcare care a condus la decesul acestuia”. Atât Dragoș Furtună, cât și soția sa erau sub tratament medicamentos cu antidepresive.

Procurorii au solicitat efectuarea unei expertize balistice în cauză, întrucât agresorul a folosit patru arme la comiterea faptelor, respectiv un pistol STAR calibrul 7,65; un Pietro Beretta, calibrul 7,65 mm; un pistol Rohm, model RG89, cal. 9 mm RK şi un revolver, stabilindu-se că s-a tras cu toate patru. S-au făcut autopsiile în cazul bărbaților decedați, iar medicii legiști au emis și rapoartele medico-legale pentru cei doi răniți, însă, cum nu mai poate fi tras la răspundere nimeni în acesct caz, după finalizarea tuturor actelor procedurale și încheierea anchetei,  procurorii au dispus clasarea cauzei pentru săvârşirea infracţiunilor de  omor calificat, tentativă la omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fapte prev. de art. 188 alin.1 – 189 alin.1 lit.f, art. 32 rap. la art. 188 alin.1 – 189 alin.1 lit.f şi art. 342 din C.pen., fapte presupus a fi săvârşite de numitul Furtună Dragoş Cristian.

Numai că, în urma perchezițiilor efectuate în locuința lui Dragoș Furtună, la o zi după incidentul armat, oamenii legii au descoperit, într-o anexă, cincisprezece arme şi peste o mie de cartuşe, dar și instrumente pentru modificat arme. Toate obiectele au fost ridicate la momentul respectiv, iar pentru stabilirea provenienței lor ancheta continuă. A fost constituit un nou dosar, în care se fac cercetări in rem, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, faptă prev. şi  ped. de art. 342 din C.pen., cercetările fiind coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

Politica