marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Contractul pentru Ambulatoriul SCJU Craiova, prelungit din nou

Consiliul Județean Dolj supune votului consilierilor județeni, în ședința ordinară de joi, prelungirea contractului de finanțare pentru Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Acesta ar urma să fie prelungit până la finele anului 2018, din cauza lipsei de asistență tehnică din partea proiectantului.

Consilierii județeni votează joi dacă prelungesc sau nu contractul de finanțare pentru Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Inițial prelungit până la data de 31 august 2017, contractul pentru lucrările suplimentare solicitate, în mare parte, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj, nu poate fi dus la capăt în termenul asumat din cauza lipsei de asistență tehnică din partea proiectantului.

Noi servicii de asistență tehnică

Policlinica Buna Vestire Craiova

În data de 18.04.2017, antreprenorul a solicitat deja clarificarea unor aspecte existente în documentația elaborată de SC SPIRI COM SRL (societatea care a revizuit proiectul tehnic – n.r.), legate listele de cantități și de detaliile de execuție, însă firma de proiectare a refuzat să acorde asistență tehnică și a notificat beneficiarul că, din punctul său de vedere, consideră contractul încetat de drept. Ca urmare, a fost inițiată procedura privind contractarea serviciilor de asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada de derulare a lucrărilor, însă acest lucru va conduce la decalarea termenului de finalizare a contractului de lucrări, depășindu-se data finalizării perioadei de implementare a proiectului conform ultimului act adițional la contractul de finanțare, 31.08.2017. În aceste condiții, activitățile proiectului nu pot fi finalizate până la acea dată și, în consecință, obiectivele și rezultatele acestuia nu pot fi atinse”, notează reprezentanții CJ Dolj în raportul atașat proiectului de hotărâre.

Lucrările suplimentare pentru Ambulatoriu au o valoare de 1.098.979,63 lei fără TVA, iar de execuție se ocupă SC CONSTRUCT INVEST CARPATI SRL din Craiova.

Reamintim că, inițial, autoritatea județeană prelungise acest proiect pe fonduri europene până la data de 31 august 2017.

Motivele pentru care îndeplinirea obiectivelor şi indicatorilor precum şi asigurarea funcţionalităţii acestora nu s-a putut realiza până la 30.06.2016 s-au datorat, pe de-o parte, dificultăţilor întâmpinate în contractarea execuţiei lucrărilor şi, pe de altă parte, problemelor generate de neîndeplinirea, sau împlinirea defectuoasă, a obligaţiilor contractuale de către prestatorii de servicii de proiectare, situaţii ce nu au fost sub controlul beneficiarului, Consiliul Judeţean Dolj”, era notat în hotărârea de consiliu judeţean de prelungire. Tot acolo mai era menţionat că, „pentru asigurarea funcţionalităţii proiectului, pe lângă execuţia unor lucrări suplimentare solicitate de către ISU Oltenia în vederea îndeplinirii cerinţei legale de constituire a Ambulatoriului de specialitate într-un compartiment distinct de incendiu, faţă de restul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova”.

Politica