vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova a intrat în vacanță

Sezonul s-a încheiat complet și pentru formația craioveană, odată cu ratarea calificării în finala Cupei României, competiție în care oltenii vizau trofeul, dar se pare că nu au avut forța necesară să treacă de FC Voluntari, un adversar destul de slab în comparație cu ce așteptări există de la trupa din Bănie. Eliminarea din Cupă a venit după ce craiovenii au remizat alb în returul cu echipa ilfoveană, în tur suferind o înfrângere cu 1-0 pe teren propriu. Craiova nu a fost în stare să marcheze la Chiajna, acolo unde s-a jucat cel de-al doilea meci din dubla cu Voluntari, iar băieții lui Claudiu Niculescu au știut să gestioneze meciul în așa fel încât să obțină rezultatul care să le aducă prezența în finală. Jucătorii lui Mulțescu, de cealaltă parte, au rămas cu un gust amar la finalul unui sezon în care și-au îndeplinit doar obiectivul de a intra în play-off.

„Concluzia e una singură: am dominat două meciuri și am reușit să ne bătem singuri. În tur am luat un gol imposibil în ultimul minut, iar aici nu am reușit să materializăm ocaziile din prima repriză, niște ocazii incredibile. Cum vrei să câștigi cu o echipă care nu a făcut decât să se apere 80 de minute la Severin și vreo 94 aici, la Chiajna? Am avut ocazii, dar jucătorii pe care i-am avut în față nu au reușit să fie eficienți, să aibă mai multă precizie. Dacă sunt lovite greșit mingile respective, ce să faci. În final, din varii motive, am ajuns să avem un lot valoric și numeric foarte subțire. Am pierdut niște jucători accidentați, plus cei patru care au plecat. Nu-mi reproșez nimic legat de Acka, Madson, Kay și Rocha. Am făcut tot ce ținea de mine și chiar am insistat să-i păstrăm, cu toate că nu voiau să semneze prelungirile contractelor. Dar, după aceea, ei s-au comportat incorect și atunci a trebuit să luăm o decizie împreună cu conducerea și aceea a fost să-i scoatem din lot. Ei nu au mai vrut să revină și n-am mai putut nici să transferăm“, a fost declarația lui Mulțescu la finalul semifinalei din Cupa României.

Astfel echipa craioveană este în vacanță de acum până pe 12 iunie când este programată reunirea lotului pentru a începe pregătire noului sezon.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un nou început

Plecarea antrenorului Gheorghe Mulțescu la finalul acestui sezon devenise inevitabilă în ultima perioadă. Tehnicianul a și confirmat că renunță la colaborarea cu CSU Craiova după returul cu Voluntari.

„E final de colaborare în ceea ce mă privește. E o discuție mai amplă pe această temă și nu am nici timp și nici dispoziția necesară acum să vorbesc despre asta. Nu mai rămân la Craiova și asta e cel mai important. A fost o colaborare foarte bună, bazată pe respect, pe înțelegere, dar au fost două filozofii diferite. Eu am vrut mai mult, am zis că nu am timp să aștept, iar ei au dorit o construcție lentă, dar sigură”, a spus Mulțescu.

Oficialii craioveni au deja câteva variante pentru postul de antrenor, dar se află încă la stadiul de negocieri. Cel mai probabil va fi numit la conducerea băncii tehnice italianul Devis Mangia, care a mai antrenat în trecut la Palermo, echipa U21 a Italiei sau la divizionarele secunde Spezia, Bari și Ascoli. O altă variantă ar fi Marius Șumudică, dar acesta a spus că are oferte de la mai multe cluburi și e puțin probabil să aleagă echipa craioveană. Săptămâna aceasta, conducerea clubului din Bănie va anunța oficial noul antrenor al echipei.

Băluță și Ivan, convocați de Daum la națională

Mijlocașul Alex Băluță și atacantul Andrei Ivan au fost chemați de selecționarul Daum sub tricolor pentru meciul din preliminariile Campionatului Mondial cu Polonia și amicalul cu Chile, ambele urmând să aibă loc în luna iunie. Pentru Băluță este prima convocare la echipa națională, ultimele sale evoluții aducându-l în vizorul antrenorului neamț. România va întâlni Polonia pe 10 iunie la Varșovia, iar pe 13 iunie va juca pe Cluj Arena un amical contra lui Chile.

Politica