vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Studentele s-au întrecut la fotbal la a șasea ediție a Cupei Victorina Simion

Fotbalul feminin începe să prindă contur și în țara noastră, iar din ce în ce mai multe competiții școlare sau universitare se organizează pentru a promova și dezvolta această ramură în România. La Craiova, Facultatea de Educație Fizică și Sport a creat o tradiție în ultimii ani prin organizarea unei competiții de fotbal feminin pentru studente, sub denumirea de Cupa Victorina Simion – fostă fotbalistă importantă a Băniei, care în prezent se ocupă de antrenorat.

Joi, de la ora 9.00, în sala Voința mai multe echipe formate din studente de la diverse specialități din cadrul Universității din Craiova au jucat fotbal în cadrul celei de-a șasea ediții a acestei întreceri studențești. Câștigătoare, așa cum era de așteptat, a fost una dintre echipele de la FEFS, și anume cea care a reprezentat anul II de la educație fizică și sportivă, pregătită de conf.univ.dr. Aurora Ungureanu Dobre. Pe locul doi s-a clasat echipa din anul III de la educație fizică și sportivă (prof. Aurora Ungureanu Dobre), iar pe trei s-a situat echipa Facultății de Științe Sociale – pregătită de lect.univ.dr. Luminița Călinescu-Brăbiescu.

“Ne bucurăm că reușim să desfășurăm în fiecare an de ceva timp încoace această competiție de fotbal feminin. Această ramură a fotbalului se dezvoltă la nivel mondial foarte rapid și aduce beneficii pentru fetele care îl practică, iar noi sperăm ca prin acest gen de competiții să îl popularizăm cât mai mult. A șasea ediție a fost una de succes, meciurile au fost interesante și eu personal sunt mulțumită de cum ne-am descurcat și de această dată”, a declarat conf.univ.dr. Aurora Ungureanu Dobre din cadrul FEFS Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe lângă premiile oferite echipelor care au ocupat podiumului, organizatorii au dat și trofee individuale pentru golghetera competiției – Roxana Radu (anul II – EFS), cel mai bun portar – Alecsandra Timovski (anul III – EFS), cea mai tehnică jucătoare – Nicoleta Deca (anul III – EFS) și alte două diplome speciale pentru pasiune pentru sport, primite de Marcela Bănică – (anul II – PIPP) și Mariana Vlad (Științe Sociale). Alături de cele două echipe de la FEFS și formația de la Științe Sociale au mai participat, ieri, la întrecerile Cupei Victorina Simion echipe de la Facultatea de Litere – PIPP (conf.univ.dr. Aurora Ungureanu Dobre), Facultatea de Științe – fizică medicală (lect. univ. dr. Veronica Minoiu), Facultatea de Drept (lect.univ.dr .Camelia Stănescu) și Facultatea de Informatică (lect.univ.dr. Gabi Popa). Partenerii competiției au fost DJTS Dolj și Asociația ProEFS Craiova.

Campionatul Național de Futsal Feminin, la Craiova, între 27-28 mai

După ce anul trecut s-a organizat o ediție pilot a unui Campionatul Național Universitar de Futsal Feminin, anul acesta se pare că inițiativa a fost prinsă în calendarul național al competițiilor universitare, iar între 27-28 mai, tot la Craiova, se va desfășura prima ediție oficială a acestui campionat. „Noi am demarat anul trecut o ediție pilot prin care am încercat să formăm o competiție națională de fotbal feminin pentru Universități. Acum se va organiza ceva oficial, la nivel național, iar noi vom fi gazdele. Competiția va avea loc între 27 și 28 mai, la Sala Ion Constantinescu din Craiova. Universitatea din Craiova va fi reprezentantă de o echipă formată din studentele care au ocupat primele două locuri la Cupa Victorina Simion”, a adăugat conf.univ.dr. Aurora Ungureanu Dobre.

Politica