Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Circa 50 mc de material lemnos, confiscați de oamenii legii

Publicat

pe

Polițiștii gorjeni au confiscat, miercuri, peste 25 mc de lemn de foc și 22,6 mc de cherestea, în cadrul unor acţiuni pentru prevenirea şi combaterea transportului și tranzacțiilor ilegale cu material lemnos.

În cursul zilei de miercuri au fost efectuate 19 controale pentru depistarea ilegalităților pe linia transportului și tranzacțiilor ilegale, pe drumurile publice, în fondul forestier și în locurile de depozitare și comercializare a materialului lemnos.

Oamenii legii au aplicat șapte sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 de lei, în baza Legii nr.171/2010. Astfel, pe raza municipiului Târgu Jiu au fost confiscați 22,6 m.c. de cherestea, iar la Motru și Turceni a fost indisponibilizată cantitatea de 25 m. c. de lemn de foc.

Mai mult, polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari au constatat că, în pădurea unui bărbat, de 64 de ani, din comuna Fărcășești, situată în satul Peşteana de Jos, în afara fondului forestier, au fost tăiați cinci arbori, cu dimensiunile la cioată cuprinse între 27 şi 35 cm, toţi de esenţă salcâm.

Întreaga cantitate de material lemnos, respectiv 2,6 mc, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor şi a fost lăsată în custodia bărbatului până la finalizarea cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de material lemnos.

Continue Reading