joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vor rezolvarea diferențelor salariale/ Activitate blocată la Finanțele craiovene

Angajații Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Craiova au protestat, marți dimineața, din nou, de data aceasta suspendând activitatea instituției. Motivele sunt diferențele salariale din noua lege a salarizării unitare. Aceștia spun că vor continua să protesteze până nu vor fi primiți la dialog pentru a rezolva discrepanțele salariale.

Cei 300 de angajați ai Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Craiova au suspendat, marți dimineața, activitatea, mare parte dintre ei ieșind în fața sediului din str. Mitropolit Firmilian pentru a trage un semnal de alarmă.

Aș vrea să subliniez că nu este un protest al sindicaliștilor, ci este unul al tuturor oamenilor, al tuturor salariaților. Motivul principal este scăderea salariilor după noua lege de salarizare unitară, cât și discrepanțele dintre noi și colegii noștri din Ministerul de Finanțe și, mai mult decât atât, dintre noi și celelalte clase sociale. Din anul 2023, când se vor aplica coeficienții, salariile noastre vor scădea foarte mult. Nu că acum ar crește, de la 1.01.2018. Nouă încă de pe acum ne scad salariile, atât la funcționarii publici de execuție, cât și la cei de conducere. Ceea ce se afirmă pe sticlă de către guvernanții noștri nu este realitatea, pentru că dumnealor spun că avem salarii colosale. Aș vrea să citească întâi legea și după aceea să meargă în celelalte subunități ale ministerelor, să vadă care sunt salariile la ora actuală acolo”, a precizat Brândușa Pălărie, reprezentantă sindicală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu vrem să sufere celelalte categorii sociale, dar nici nu putem să nu tragem un semnal de alarmă”

Aceasta a spus că acțiunea de protest va continua și în zilele următoare, până când va exista un dialog prin care să se rezolve nedreptățile făcute.

Activitatea este suspendată și ne gândim chiar să blocăm ușile, să închidem activitatea. Nu vrem să sufere celelalte categorii sociale, dar nici nu putem să nu tragem un semnal de alarmă mai dur și mai puternic. Vom sta aici nelimitat. La nivelul întregii țări, colegii noștri sunt 22.000 de oameni ieșiți în stradă și nu avem altceva de făcut decât să ne susținem unii pe ceilalți. Vom continua și zilele următoare. Până nu ne vor primi la dialog și până nu vor înțelege că au făcut niște nedreptăți, vom sta în stradă”, a mai spus Brândușa Pălărie.

La nivelul întregii țări, au protestat circa 15.000 de angajați ai ANAF.

Politica