joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şef SDN Slatina: „Nu avem variantă de ocolire, dacă ar intra Podul Olt în reparaţie capitală”

Directorul SDN Slatina, Adrian Motorga, a declarat, în contextul în care un nou crater a apărut în carosabilul Podului Olt, că nu există o variantă de ocolire, în cazul în care podul ar intra în reparaţie capitală.

Motorga a explicat că toate variantele din apropierea Slatinei nu pot fi luate în calcul, din diverse motive. „Problema cea mai mare este că nu avem variantă de ocolire, nici dacă ar intra podul în reparaţie capitală. Nu există, n-ai pe unde să treci, nici măcar pe Drăgăneşti-Olt, unde există o limitare de gabarit pe drumul judeţean. Pe barajul de la Slătioara nu se poate circula că intri în oraş, iar Primăria Slatina ne-a dat aviz negativ. Pe Arceşti nu se poate circula. Pe Mamura se poate circula, dar cu restricţii, pentru că este drumul foarte îngust, de la centrală până la ieşirea pe drumul naţional. Nu poţi să te duci nici la Drăgăşani. Efectiv, nu am ce variantă de ocolire să dau” , a afirmat el.

Adrian Motorga a mai arătat că şi în cazul reparaţiei gropilor, traficul rutier trebuie închis pentru a permite betonului să se întărească. „Rezolvarea problemei este aceeaşi: curăţare, montare cofrag pe dedesubt, curăţare armătură, completare armătură, turnare beton. La turnarea betonului, trebuie să stăm minimum cinci-şase zile, să atingă măcar 70 la sută din duritatea betonul. Mai puţin de atât nu se poată. În acea perioadă va fi urât, va dura vreo zece zile cu totul. Sub trafic nu se poate repara. Trebuie să stea betonul la întărit, pentru că altfel se produc fisuri”, a mai declarat directorul SDN Slatina.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O nouă groapă, cu un diametru de 50 de centimetri care creşte cu fiecare maşină care tranzitează zona, a apărut în Podul Olt, pe sensul Slatina-Craiova, luni după-amiază, la nici două luni după ce drumarii reparaseră o altă fisură, în apropiere, traficul rutier desfăşurându-se cu dificultate după ce craterul a fost încercuit cu balize de ocolire.

Politica