În spatele gratiilor pentru tâlhărie

Polițiștii craioveni au reținut și introdus în arestul inspectoratului, pentru 24 de ore,  un tânăr în vârstă de 23 de ani, din municipiul Craiova, bănuit de comiterea unei tâlhării.
În dimineața zilei de ieri, 16 mai a.c., polițiști din cadrul Secției 2 Poliție au descins la locuința unui craiovean despre care polițiștii aveau date și informații că ar fi comis o tâlhărie.
Oamenii legii l-au identificat, la locuința din municipiul Craiova, pe M.ALEXANDRU PETRE, de 23 de ani, acesta   fiind condus la sediul unității de poliție pentru cercetări.
Din investigațiile efectuate de polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție a rezultat faptul că, în data de 10.05.2017, tânărul a smuls un lănţişor din aur de la gâtul unei craiovence de 61 de ani.
În baza probatoriului administrat în cauză de polițiști și analizat de către procurorul de caz, a rezultat că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de tâlhărie, astfel că faţă de suspect s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârşirea acestei infracţiuni.
Astfel, în aceeași zi, M.ALEXANDRU PETRE a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore şi introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Dolj, urmând ca astăzi să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.
Polițiștii au reușit recuperarea lănțișorului, acesta fiind restituit persoanei vătămate.
Oamenii legii continuă cercetările în vederea documentării activității infracționale a celui în cauză.


CUM SĂ NU DEVENIŢI VICTIME ALE INFRACŢIUNILOR DE TÂLHĂRIE ? SFATURI UTILE
·        Nu urcaţi în lift cu persoane necunoscute.
·        Alegeţi cu grijă traseul pe care vă deplasaţi, evitaţi parcurile, străzile pustii, terenurile şi pe cât posibil, nu circulaţi prin locuri slab iluminate la ore târzii.
·        Aveţi grijă să nu vă lăudaţi cu banii, bunurile sau alte valori deţinute în locuinţă.
·        Dacă constataţi că sunteţi urmărit, traversaţi strada, faceţi apel la trecători  şi anunţaţi Poliţia.
·        Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de
motivele invocate.
·        Orice persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgenţă. Alertaţi mai mulţi vecini, iar dacă este cazul apelaţi la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau la telefonul 112.
 În situaţia în care aţi devenit victima unei tâlhării încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale agresorului şi apelaţi de urgenţă la 112 (apel unic de urgenţă) sau adresaţi-vă celei mai apropiate secţii de Poliţie.

Populare

Recomandări

A încălcat ordinul de protecție și acum este în arest

Un bărbat de 56 de ani din Râmnicu Vâlcea...

UPDATE/Explozie la o centrală termică din Olt. O persoană a murit

Update/ Din nefericire, conform IPJ Olt, bărbatul de 72...

CSU Craiova urcă pe podium. Oltenii visează, din nou, la titlu

Echipa lui Rotaru arată din ce în ce mai...

Grav accident în Mehedinți. Două persoane au murit

Un grav accident de circulație a avut loc în...