joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Teatrul Naţional “Marin Sorescu” participă săptămâna aceasta la două festivaluri de teatru din ţară

Spectacolul „Cealaltă țară”, după romane de Herta Müller („Omul e un mare fazan pe lume, „Călătorie într-un picior”, respectiv „Încă de pe atunci vulpea era vânătorul”) va fi prezentat astăzi, 16 mai, de la ora 21, la Festivalul European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Românești, FEST-FDR, Timișoara 2017.

Spectacolul a fost pus în scenă la Teatrul Național „Marin Sorescu” în urma câștigării de către Alexandru Istudor, regie, și a Francescăi Cioancă, scenografie, a concursului de proiecte regizoral-scenice, ediția a VI-a, inițiat de Teatrul Național „Marin Sorescu”.

Adaptarea textului pentru spectacol este rodul unui proces colaborativ, a unei munci de echipă la care s-au raliat actorii din distribuția spectacolului: Adrian Andone, Gabriela Baciu, Romanița Ionescu, Corina Druc, Ștefan Cepoi, Raluca Păun, Vlad Udrescu și Marian Politic.
FEST-FDR se va desfășura în perioada 14-25 mai 2017 își propune să exploreze, prin spectacolele reunite în cele două module ale sale, o temă proprie umanității: Identitatea. Pentru secțiunea dedicată teatrului pe text românesc, teatrologul Oana Borș a selectat unele dintre cele mai bune producții românești ale anului trecut.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La acest festival participă teatre din Germania, Franța, SUA, Polonia, România.
Imediat după întoarcerea de la Timişoara, trupa craioveană pregăteşte plecarea la un alt festival de teatru, la Braşov, la “Săptămâna comediei”, festival ajuns la cea de-a V-a ediţie.

Sâmbătă, 20 mai 2017, pe scena teatrului Sică Alexandrescu, de la ora 19:00 se vede SPARGEAREA, după Răzvan Petrescu, regia Dragoş Alexandru Muşoiu, cu: Claudiu Bleonţ, Iulia Lazăr, Angel Rababoc, Adrian Andone, Cătălin Vieru, Iulia Colan, Gabriela Baciu, Anca Dinu, Eugen Titu.

cealalta-tara-2  cealalta-tara-4

Spargerea, dramatizare de Dragoş Alexandru Muşoiu după nuvela Jaf armat semnată de scriitorul Răzvan Petrescu a câştigat concursul de proiecte destinat tinerilor regizori şi scenografi, ediția a IV-a, 2014.

spargerea-3  spargerea

Politica