marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

UPDATE/ Poliția caută persoana care a abandonat un lup în Parcul „Romanescu”

Polițiștii craioveni încearcă să identifice persoana care, marți, a abandonat un lup în Parcul „Nicolae Romanescu” din oraș. Singura măsură ce poate fi luată împotriva acesteia este însă o amendă.

“S-a întocmit o lucrare cu caracter general la nivelul Secției 2 Poliție Craiova, nu este vorba despre o fapta de natura penală.

Polițiștii fac cercetări pentru identificarea persoanei care a abandonat animalul respectiv în Parcul Nicolae Romanescu, urmând ca ulterior să i se aplice o sancțiune contravențională conform prevederilor Lg 205/2004 privind protecția animalelor, al cărei cuantum e cuprins între 1000 – 3000 lei”, potrivit Poliției Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Amenda ar urma să fie aplicată fie de Direcția Sanitar Veterinară, fie de o structură a Ministerului de Interne, așa cum prevede legea.


 

O angajată a Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova a observat, marți dimineață, un lup hoinărind prin Parcul „Nicolae Romanescu”. Acesta, se pare, a fost crescut în captivitate.

Angajata Regiei care are în administrare parcul a crezut, în primă instanță, că unul dintre lupii crescuți în captivitate, în grădina zoologică, a scăpat din țarc. Angajații regiei s-au mobilizat și au numărat lupii din țarcuri, observând că sunt toți, au început să-l caute pe cel pe care colega lor îl observase.

„La un moment dat, atras de lupii noștri, și-a făcut apariția un lup lângă grădina zoologică. A fost prins, tratat, deparazitat și închis separat până ce va fi consultat de medic. Este vorba despre un lup pur, care avea zgardă la gât”, a declarat Aurelia Filip, directorul RAADPFL Craiova.

Lupul fusese, cel mai probabil, crescut în captivitate, fiind blând și obișnuit cu prezența oamenilor, după cum a mai precizat Aurelia Filip.

 

 

 

 

Politica