joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dezinsecția în Craiova, la finele lunii mai

SC Salubritate Craiova SRL ar urma să demareze dezinsecția pe domeniul public al municipiului la finele lunii mai.

 

Conform unui răspuns transmis Jurnalul Olteniei, societatea estimează finele lunii în curs ca dată de începere a campaniei de dezinsecție, fără o dată clară de începere, aceasta depinzând de condițiile meteo, cât și de condițiile existente pentru înmulțirea insectelor. În orice caz, prima etapă din cadrul campaniei va fi făcută prin pulverizare aeriană.

„Estimăm că prima etapă de dezinsecție va avea loc la finalul lunii mai și se va desfășura prin pulverizare aeriană, însă perioada intervenției va fi stabilită în funcție de prognozele meteologice, fiind posibilă devansarea acesteia în cazul în care, pe parcursul lunii mai, se vor înregistra condiții pentru înmulțirea insectelor dăunătoare”, au transmis reprezentanții Salubrității.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În calitate de operator care are delegată gestiunea activității de dezinsecție pe domeniul public al Craiovei,  Salubritatea a finalizat procedurile derulate pentru achiziția substanțelor folosite în cadrul intervențiilor, cât și pentru închirierea unui avion care să efectueze tratamentele prin pulverizare aeriană.

În acest an, spun reprezentanții SC Salubritate Craiova, sunt prevăzute să se desfășoare, alternativ, trei campanii de dezinsecție prin pulverizare aeriană și alte patru prin pulverizare terestră, fiind incluse zonele în care există condiții propice pentru înmulțirea țânțarilor, cum ar fi parcurile, lacurile și spațiile verzi din cartiere.

În situația unui grad de infestare mare, numărul trecerilor poate fi mărit, conform Caietului de sarcini pentru efectuarea activității de dezinsecție, pe care societatea are obligația să îl respecte.

Politica